30 Mart 2016 Çarşamba

Unknown

IPhone 6’Da Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?


Apple’ın tanıtımını gerçekleştirdiği günden bu yana, dünyanın dört bir tarafından milyonlarca müşteri tarafından beğeniyle kullanılan iPhone 6’da ekran görüntüsü nasıl alınır biliyor muydunuz?
Arkadaşınızla yaşadığınız komik bir WhatsApp yazışması, bir oyunda ulaştığınız yüksek skor… Veya bir iOS uygulamasında karşılaştığınız ilginç hatayı geliştiriciye göndermek için de ekran görüntüsü almanız gerekebilir. Tüm bunları gerçekleştirebilmek için ekstra bir yazılım kurmanıza gerek yok. iPhone cihazları kendi sistemlerinde ekran görüntüsü alma özelliğine sahip. Ancak bunu gerçekleştirebilmek için ufak bir kombinasyonu yerine getirmeniz gerekiyor.
iPhone 6’da ekran görüntüsü almak için hangi tuşlara basmam gerekiyor?
Ekran görüntüsü almak için cihazın sağ tarafında yer alan güç düğmesiyle birlikte, ön yüzünde bulunan home (başlangıç) butonuna aynı anda basmanız yeterli olacaktır. Bu tuşlara aynı anda bastığınızda ekranda flaş çakmış gibi bir efekt meydana gelecektir. Bu, ekran görüntüsü alma işleminin başarıyla tamamlandığına işarettir. Daha sonra fotoğraf galerisi uygulamasını açarak ekran görüntülerine ulaşabilirsiniz. Ardından kaydetmiş olduğunuz bu fotoğrafları istediğiniz arkadaşınızla paylaşmaya başlayabilirsiniz.


Ekran görüntüsü almak için yukarıda okla gösterilen butonlara aynı anda basmanız gerekir.
Eğer kaydetmiş olduğunuz ekran görüntülerine efekt vermek, hızlıca düzenlemek veya kesip biçmek gibi işlemler için bir uygulama arıyorsanız; Monosnap isimli uygulama sizin için biçilmiş kaftan. Bu uygulama ile fotoğrafta dikkat çekmek istediğiniz yerleri işaretleyebilir, ok çıkarabilir veya karalamalar yapabilirsiniz.


Unknown

Unknown Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :