11 Ekim 2015 Pazar

MD

Blogger Otomatik Son Yazılar Slider eklentisi

Son yıllarda blog yazarlarının sayısının artması ile rekabetin de arttığını görebiliriz. Bu rekabet ortamı içerisinde blog yazarları okuyucularının blogları üzerinde daha fazla zaman geçirmelerini sağlamaya çalışmaktadır.

Okuyucularımızın genellikle arama sorguları üzerinden doğrudan içeriğimize ulaştığını düşünürsek. Aylar önce yazdığımız bir yazıyı arama motoru üzerinden bulan ve ziyaret eden bir okuyucu en son yazdığımız yazıları görebilmesi için blogumuzun ana sayfasını ziyaret etmesi gerekmektedir. Okuyucumuzun son içeriğimizi görebilmesini sağlamak için de onun dikkatini çekebilmek önemlidir. Okuyucularımızın bu şekilde dikkatini çekebilmek için blog düzenimiz içerisinde ona son yazılarımızı göstermek önemlidir.

Blogger son yazılar silder eklentisi ile okuyucularımızın dikkatini çekebilmek mümkündür. Blogger üzerinden sidebar üzerine bir witged ekleyerek son yazılar slider eklentisini kurabilir ve okuyucumuzun dikkatini çekebiliriz.



Blogger son yazılar slider eklentisini blogumuza eklemek için yapmamız gereken tek şey Blogger Kontrol Paneli  > Yerleşim > Gadget Ekle > HTML/JavaScript yolunu takip ederek açılan pencere üzerinden aşağıdaki kodları yapıştırmaktır.

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://blogger-json-experiment.googlecode.com/svn/resources/blogger-feed-rotator-plugin/default-style.min.css"/>
<div id="slider-rotator" class="slider-rotator loading"></div>
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.9.1/jquery.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="http://blogger-json-experiment.googlecode.com/svn/resources/blogger-feed-rotator-plugin/blogger-feed-rotator.min.js"></script>
<script type="text/javascript">
makeSlider({
    url: "http://YOURURL.blogspot.com" // blog URL'nizi buraya yazınız..
</script>


Kodlar arasında düzenlememiz gereken yer ise MAVİ olarak belirtilen URL kısmına kendi blog adresimizi yazmamız yeterli. Daha sonra kaydet dediğimizde blogger son yazılar slider eklentisi blogumuza eklenmiş olacaktır.

MD

MD Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :

2 yorum

Write yorum
14 Kasım 2016 14:06 delete

Guzel bir site devamli takipteyim basarilarinizin devamini bekleriz

Reply
avatar
MD
AUTHOR
19 Kasım 2016 06:04 delete

Teşekkürler.

Reply
avatar