19 Kasım 2016 Cumartesi

MD

Sosyal Medya Güvenlik Önlemleri

Sosyal Medya Güvenlik Önlemleri

Sosyal Medya Güvenlik Önlemleri

Her zaman olduğu gibi, Sosyal medya güvenlik hakkında yazı paylaşıyoruz. Bu yazımızda Sosyal medya güvenlik önlemlerini paylaşacağız. 

1.  Size gönderilen bağlantılara tıklamadan önce düşünün.


Sosyal medyada size gönderilen her  doğrudan bağlantılara yani linklere tıklamayınız. Bu linklere tıklamak, yetişkinlere yönelik içeriklerden tutun iğrenç içerikli sayfalara kadar çıkabilme yolu vardır. Linklere tıklarken mutlaka adresin doğruluğundan ve güvenilir olduğundan emin olunuz.

2. Her Dosya Ekini İndirmeyin.


Size özel olarak gönderilen veya herkese açık olarak paylaşılmış bir dosya ekini yani dosyayı indirmeyiniz. Sosyal medyada paylaşılan bu indirme bağlantıların çoğu virüs içerebilir ve zarar vermeyi amaçlayan kişiler tarafından oluşturulmaktadır. 

Sosyal Medya Güvenlik Önlemleri

3. Fake sayfalara dikkat.


Emin olmadığınız web sayfalarından sosyal medya hesaplarınıza giriş yapmayınız. Zarar vermeyi amaçlayan kişiler tarafından kimlik avına kurban gidebilirsiniz.

Sosyal Medya Güvenlik Önlemleri


4. Her uygulamayı kullanmayın.


Doğru bulmadığınız ve şüphelendiğiniz bir uygulamayı asla kullanmayın. Kötü amaçlı uygulamalar, arkadaşlarınızın duvarında ve kendi duvarınızda paylaşım yapabilir. 

5. Herkese inanmayın.


Gerçek yaşantıda ki çevrenizin dışında ki kişilere yani sanal arkadaşlarınıza her zaman inanmayın. Size bir şeyler vaad edip, hesabınızın bilgilerini isteyebilir. Emin değilseniz asla bilgilerinizi paylaşmayınız. Sosyal medya hesabınızın çalınmasına yol açabilir.

Sosyal Medya Güvenlik Önlemleri

6. Sosyal medya  Dolandırıcılarına dikkat edin.


Sosyal medya üzerinden satış yapan ve emin olmadığınız herkese inanmayınız. Paranızın ve sosyal medya hesap bilgilerinizin peşinde olabilirler.

MD

MD Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :