27 Ekim 2016 Perşembe

Unknown

Kadınlar İçin : Cildinize Göre Nemlendirici Seçimi

Kadınlar İçin : Cildinize Göre Nemlendirici Seçimi

Kadınlar İçin : Cildinize Göre Nemlendirici Seçimi

Cildinize Uygun Nemlendirici Seçimi ve Gece Kremi

Deri tipinize göre nemlendirici seçimi
İdeal bakım elde etmek için, her bir ürünün içeriği ve kullanma sıklığı ile birlikte kişinin yaşı, deri tipi, mevsim ve iklim özellikleri göz önünde bulundurulmalıdır.

Cildiniz kuruysa, vazelin gibi örtücü özelliği fazla olan yağlı kremler kullanın.

Cildiniz normalse, içeriğinde nem çekici maddeler bulunan su bazlı karışımlar kullanın.

Cildiniz yağlıysa, soğuk havalarda oluşabilecek kuruluk dışında nemlendiriciye gerek yoktur.

Cildiniz karma ise, T bölgesine çok gerekmedikçe nemlendirici uygulamayın. Yüzün kalan kısımlarına su çekici yağlı olmayan losyon tipinde nemlendiriciler kullanın. Yağlı ürünlere bağlı komedon ve akne lezyonları oluşabilir.

Cildiniz yağlı ve akneli ise, tamamen yağsız (oil-free) veya yağ oranı çok düşük hafif nemlendiriciler kullanın. Bazen yağ oranını dengeleyen (oil-control)
ürünler de gerekebilir. Bu ürünlerin içinde pudra ve kil gibi yağ emici maddeler vardır.

Cildiniz hassassa, nemlendiricinizin içindeki koku maddeleri veya koruyuculara bağlı hassasiyet gelişebilir. Hipoalerjenik ürünler tercih edin.

Günümüzde her derde deva, ideal, mucize bir nemlendirici bulunamamıştır. Cildinizi iyi hissetmeniz dahi yeterli bir fayda olarak kabul edilebilir. Bununla birlikte, derma-kozmetik alanındaki yeni gelişmelerle, içeriklerine bazı özel maddeler ilave edilerek etkinlikleri artırılmaya çalışılmaktadır.

Gece kremi neden kullanılmalı?

İyi uyunmuş bir gecenin sonrasında, aynadaki farkı hissedersiniz.
- Deriden su kaybı gece en yüksek düzeydedir.
Cilt hücrelerinin yenilenmesi ve tamir işlevi gece uyku sırasında gelişir.
- Kapalı ortamda, aktif olmayan bir durumda ve karanlıkta bulunulduğu için serbest radikal hasarı en düşük düzeydedir.

Bu nedenle, gün boyunca birikmiş toksik maddelerin yok edilmesi ve yeni sağlıklı cilt hücrelerinin oluşabilmesi için, en uygun zaman, gecedir. Gece kremleri, ciltte gece boyunca kalır. Vücut dinlenirken, kremlerde ciltteki kuruluk ve bozukluğu, çevresel etkenlerin neden olduğu hasarı onarır. Sürülen gece kremlerinin, cilt tarafından çabuk emilmemesi gereklidir. Böylece cilt üzerinde uzun süre kalan krem tabakası, yüzeydeki nem kaybını önler ve suyun alttaki tabakalara geçişini sağlar. İhtiyaca göre gece kremleri, üzerine güneş koruyucu kremler uygulayarak, gündüz de kullanılabilir.

Cildiniz nemlendiricilere ilave ne ister?

Nemlendiricilerin yapısına, cildinizin tipine, yaşınıza, cinsiyetinize, yaşam tarzınıza göre bazı aktif maddelerin ilavesiyle, cildiniz genç ve daha sağlıklı bir görünüm kazanabilir, özellikle gece kullanılan ürünler, gece boyunca cildinizde kalır, vücudunuz dinlenirken, kuruluk ve hasarları onarırlar.


Cilt nemlendiricileri

- Ultraviyole ve diğer çevresel saldırılardan koruyucu antioksidanlar (lipoik asit, idebenon, DMAE gibi), vitaminler (A, C, E vitamini, pantenol gibi) ve güneş filtreleri (SPF)
- Yaşlanmayı önleyici veya geciktirici retinoik asit (A vitamini), hidroksi asitler, polihidroksi asitler, proteinler (kolajen, hiyaluronik asit gibi), peptitler, hormonlar (fitoöstrojenler-soya) gibi maddeler.

- Hassasiyet, kızarıklık giderici ve cildi sakinleştiren bitkisel ekstreler (yeşil çay, üzüm, at kestanesi, meyan kökü, deniz yosunu, aloe-vera gibi) içererek cildinizin ihtiyaçlannı karşılarlar.



Unknown

Unknown Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :