7 Kasım 2016 Pazartesi

MD

İnstagram Hesap Güvenliği Yapılması Gerekenler

İnstagram Hesap Güvenliği Yapılması Gerekenler


Merhaba değerli okurlarımız, bu yazımızda sizlere instagram hesap güvenliği için yapılması gereken bilgileri paylaşacağız. Yazımızın devamında İnstagram hesap güvenliğini öğrenmiş olacaksınız ve adımları takip ederek, instagram hesap güvenliğinizi en üst duruma çıkartmış olacaksınız. 

Not: Görsellerin üzerine 1 kez tıklarsanız tam boyut olarak görüntüleyebilirsiniz.

1. Adım : Kullanıcı Adı : 


Sürekli kullanıcı adınızı değiştiniz. Hackerların kurbanı olmak istemiyorsanız 1 haftada 2 kez İnstagram kullanıcı adınızı değiştiriniz. Bu durumda, şuan ki instagram sayfanıza ulaşılamayacaktır. Yani hacker'ların kurbanı olmaktan kaçmış olacaksınız.


2. Adım : E-Posta Adresi


İnstagram Hesap güvenliğinizi en üst duruma çıkartmak için bu kontrolü bir alışkanlık haline getirin. Emin olun ki, hesabınızın güvenliği için bunlar gerekli. Her 3 günde bir İnstagram e-posta adresinizi kontrol ediniz. E-Posta adresinize giriş yapın ve 2 adımlı doğrulama gibi güvenlik seçeneklerini uygulayın. Hacker'lar tarafından e-postanız çalınsa bile telefon onayı olmadan hiçbir şey yapamayacak ve instagram hesabınız veya diğer sosyal ağ hesaplarınız güvende kalacak.

3. Adım : İzin Verilen Uygulamalar


İzin verdiğiniz uygulamalara dikkat edin. 3. Parti yazılımlar hesabınızın çalınmasına olanak sağlayabilir. Güvenmediğiniz uygulamalar ile bağlantınızı kesiniz. Bu sayede instagram hesabınızın güvenliği bir üst kademe daha artacaktır.

4. Adım : Takipçi siteleri kullanmayın !


Takipçi verdiğini varsayan siteleri kullanmayın. Takipçi umuduyla, hesabınızın şifresini kendi ellerinizle vermiş olursunuz. Buna bir nevi, phishing diyebiliriz. phishing nedir ? Fake yani sahte giriş sayfaları ile kullanıcı bilgilerini ele geçirmektedir. Bu bir hack yöntemi değildir. Sonuçta kendi bilgilerinizi kendi ellerinizle veriyorsunuz...


5. Adım: Sahte - Fake Sitelere Dikkat Edin.


4. Adımda da anlattığımız gibi SAHTE giriş sayfaları ile instagram hesap bilgilerinizi kendi elinizle veriyorsunuz. Burada tamamen dikkatli olmamız gerekiyor. Örnek vermek gerekirse, www.instagraam.com adresi bir hacker(lamerde diyebiliriz)'a ait olabilir. Ve instagram giriş sayfasıyla aynı tasarımda yani bire bir tasarlanmış olurlar tek bir farkı, Sahte giriş sayfasından giriş yapmaya çalıştığınız zaman bilgileriniz hacker(çoğunluğu lamerdir)'a gider.
Giriş sayfanız https://www.instagram.com/ değil ise o siteyi terk ediniz.

İnstagram hesap güvenliği yapılması gerekenler yazımızın sonuna geldik. Sayfamızın en aşağısında bulunan " Yorum Yap " Alanından düşüncelerinizi veya fikirlerinizi bırakırsanız seviniriz. 

İnstagram Hesap Güvenliği Yapılması Gerekenler

MD

MD Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :