7 Kasım 2016 Pazartesi

MD

Fake Sosyal Medya Ağlarına Dikkat

Fake Sosyal Medya Ağlarına Dikkat

Fake Sosyal Medya Ağlarına Dikkat


Merhaba. Bu yazımızda Fake Sosyal Medya Nedir ? Fake nedir ?  Phishing Nedir ? Gibi konulardan bashedeceğiz. 

Sosyal medya hakkında diğer önemli yazılarımız buradadır ; 





Yazımıza başlamadan önce bir kaç terimi sizlere paylaşmak istiyorum. Bu terimlerin anlamını bilirseniz, yazımızda anlatılmak istenenleri daha iyi anlayabilirsiniz.

Fake Sosyal Medya Nedir ?


Fake Sosyal Medya, aslında her hangi bir sosyal medyanın tasarımının kopyalanmış olduğu ve giriş bilgilerinizi girdiğiniz zaman hacker(lamerdir kendileri)'in metin belgesi veya log'larına bilgileriniz kaydedilir. Bu hack yöntemi değildir sadece kimlik avıdır. Kurtulmak çok basittir.
Fake Sosyal Medya Ağlarına Dikkat
Kimlik avından kurtulmak için, Giriş yapmaya çalıştığınız sitenin adresi, Sosyal ağ'ın resmi web sitesi olup olmadığına bakmak. Örnek veriyorum, instagram.com değil ise o siteyi acilen terk ediniz.

Fake Nedir ?


Kelime olarak değilde, Tüm illegal forumlarda kullanılan " Fake " Terimidir. Bu terim, Sosyal medya sitelerinin kopyalanmış olup üzerinde bir kaç değişiklik yapılmış olup, bilgilerinizi girdiğiniz zaman bilgilerinizi karşıda ki kişi (lamer)'ye göndermektedir. Kısacası, Sahte Site diyebiliriz.

 Phishing Nedir ?


Phishing "Password" (Şifre) ve "Fishing" (Balık avlamak) sözcüklerinin birleştirilmesiyle oluşturulan Türkçe'ye yemleme (oltalama) olarak çevrilmiş bir saldırı çeşididir. Phishing saldırıları son zamanların en gözde saldırı çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır.Yemleme yöntemi kullanılarak bilgisayar kullanıcıları her yıl milyarlarca dolar zarara uğratılmaktadır. 

Şimdi gelelim Fake sosyal medya ağlarından nasıl kurtulabiliriz ?


Aslında bu noktada iş tamamen sizin dikkatinize düşüyor. Sosyal medya hesaplarınıza giriş yaparken mutlaka URL Kısmına (http://www.) Dikkat ediniz. Fake tasarıma sahip sitelere bilgilerinizi vermek/yazmak sosyal medya hesabınızın çalınması ile sonuçlanır. Fake sosyal medya sitelerini tespit ettiğiniz zaman bunu çevreniz ile paylaşın ve siteye hiçbir veri/bilgi girmemesini isteyiniz. Bu şekilde hesap çalınmaları daha az seviyeye inmiş olur.

MD

MD Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :