5 Nisan 2016 Salı

Unknown

Hit Arttırmada Kullanılabilecek En Etkili Yöntemler


Bir web sitesine yada blog sitesine sahip olan kişilerin temel isteği, sahibi olduğu web sitesinin veya blog sitesinin tarifiğinin yüksek olmasıdır kanımca. Bir blog yazarını ele alacak olursak, yazılarının bulunduğu blog sitesine ziyaretçilerin gelmesini isteyecektir elbette. Sitesine ziyaretçi çekmek, ziyaretçilerin uzun süre sitede kalması, ziyaretçilerin siteyi takip etmesi vb. durumlar, siteyi Google’da ilgili aramalarda üst sıralara çıkarabilir. Google’da sitenizin üst sıralara çıkması kolay olmayabilir fakat yapacağınız doğru ve yerinde çalışmalarla bu daha kolaylaşabilir. Bu yazımızda sitesi olan yazarların site hitini nasıl arttıracağını ele alacağız. Bu konu üzerinde birçok yöntemi de sunacağız.
Aşağıda anlattığım yöntemlerin hiçbirisi için ücret ödemeniz gerekmiyor. Bu sayede organik bir şekilde hit arttırabilir, bu sayede hem takipçileriniz hemde uzun vadede ziyaretçileriniz artar. Peki, hiçbir ücret ödemeden, pazarlama yapmadan, reklam vermeden yada backlink ile uğraşmadan sade yollarla nasıl web site hiti arttırabiliriz? Bu soruların cevabı yazımızın aşağıda ki devamında…

1-) Yüksek Potansiyelle Hit Arttırma

Bu işlemle potansiyel arttırarak hitimizi de arttırabiliriz. İlk olarak Google Webmaster Toolsa giriş yapıyoruz. Giriş işlemimizi yaptıktan sonra “Mülk” bölümünden sitemizi seçiyoruz ve gelen ekranın sol tarafında bulunan yönetim panelini kullanarak Arama Trafiği >> Search Analytics sekmesine gidiyoruz.



Bu sekmede yönetim panelinin hemen sağında fotoğrafta göründüğü gibi bir bölüm belirecektir. Bu bölümde sitenize aldığınız trafiğin, hangi anahtar kelimelerce alındığını sırasıyla görebilirsiniz.



Yukarıda gördüğünüz gibi ben sahibi olduğum bir sitemde en fazla hiti philips uçaklı avize kelimesinden almış görünüyorum. Mesela ben bu kelimenin değilde, 6. Sırada yer alan ayakkabı bot çizme kelimesinin 1. Sırada yer almasını istiyorum. Peki ne yapmalıyım?
Google’da ayakkabı bot çizme şeklinde arama yapıyorum. Google’ın önüme çıkardığı sonuçlar sayfasının en altında, arattığım anahtar kelimenin uzantısında kullanıcılar tarafından en çok aratılmış anahtar kelimeler çıkıyor aşağıda ki resimde olduğu gibi.


Google’ın önümüze getirdiği bu kelimeler, aslında benim arattığım anahtar kelimenin uzantısı olarak en çok aratılan kelimelerdir.
Burada yapmamız gereken işlem gayet basit. Google’ın sunduğu bu anahtar kelimeleri ayakkabı bot çizme ile ilgili konularda yazdığınız yazının içerisinde konu bütünlüğünü ve cümle akışını bozmadan entegre edebilirseniz, site hitinizde artışlar başlayacaktır.
Bu durumu başka bir şekilde, daha açıklayıcı bir biçimde anlatacak olursak; yazımızı ayakkabı bot çizme anahtar kelimesi üzerine yazdık. Bu kelimeler üzerinde yazılan yazıların fazla olduğunu biliyoruz ve rekabet de üst seviyeye çıkıyor. Biz burada yazımıza, anahtar kelimemizin uzantılarını içeren diğer anahtar kelimeleri de yazımıza ekleyerek, bu aramalarda daha fazla ziyaretçiye erişebiliriz.
Önemli bir nokta ise: Yaptığımız işlemde ana husus hedef daraltmak. Fakat asıl amaç ise aynı yazı üzerinde birçok hedef daraltma işemiyle ana hedefte yani ayakkabı bot çizme kelimesi üzerinde Google’da birinci sıraya yerleşmek.
Dikkat etmeniz gereken başka bir husus ise, bu anahtar kelimeleri yazınıza doğrudan, yazının anlam bütünlüğünü bozacak şekilde, yersiz, okuyucuları rahatsız edecek şekilde koymamak. Çünkü, yazının anlam bütünlüğü bozulduğunda okuyucular cümleler arasında bu kelimeleri göz ardı ederek okumaya devam etmeye çalışırlar. Doğal olarak okuyucu sıkılabilir. Bu kelimeleri, yazıda ki cümlelerin anlam bütünlüğünü bozmayacak şekilde, okuyucuya hissettirmeden yerleştirmenizde fayda var.
Bu yöntemin geçerliliğinin ne düzeyde fayda sağlayacağını düşünüyorsanız eğer, deneyip farkı görebilirsiniz. Blog yazarı iseniz ve içerikleriniz yazı ağırlıklıysa, bu yöntemi uygulamak hiçte zor olmayacaktır.

2-) Trafik Arttırmak İçin Gerekli 10 Yöntem

1-) Soru-cevap yada forum bölümü:

Sitenizde soru-cevap bölümü yada forum bölümü oluşturabilirsiniz. Bu yöntemin getirisi oldukça iyidir. Örneğin siteniz Android platformu ile alakalı, Android platformu ile ilgili bilgiler ve destek veriyorsunuz. Sitenizde açacağını soru-cevap bölümünde, kullanıcıların Android platformu hakkında merak ettikleri, bilmedikler ve/veya çözüm arayışında oldukları konu hakkında sizlere soru yöneltecektir. Bu soru-cevap metinlerinde geçen soru cümleleri, örneğin “Android telefonumda kamera sorunu yaşıyorum” gibi bir soru metni bir başka kullanıcının da aynı sorun üzerinde arama yapması sonucu etkileşime girecektir. Yani bir başka kullanıcı da “Android telefonumda kamera sorunu yaşıyorum” diye google’da arattığında, doğrudan sizin siteniz ön plana çıkacaktır. Bu yöntem oldukça etkili olup, birçok blog yazarı tarafında da tercih edilmektedir.
Ziyaretçilerin bu soru-cevap bölümünde yazılar yazmasına, sorular sormasına ve sorulan sorulara yanıt vermelerine izin verin. Bu yöntem, sizin oldukça iyi bir şekilde tekil hit kazanmanıza olanak sağlayacaktır.
Sitenizin yayın kategorisi ne üzerine olursa olsun, bu yöntem her zaman işe yarayacaktır. Bu konuda bir örnek daha verecek olursak; sitenizde yayımladığınız bir içeriğin altına yazılan yorumlar içerisinde yer alan anahtar kelimeler, arama motorları tarafından gönderilen botlarla işlenecektir. Bu işlem sayesinde bir başka kullanıcının aynı anahtar kelime üzerinde arama yapması sonucu, siteniz arama motorlarında 1. Sırada bile gelebilir.

2-) Yazılarınızı Yazar Kafe’de Paylaşın

Yazar Kafe sitesini içinizde bilenler vardır mutlaka. Bilmeyenler için ise hemen açıklayalım. Yazar Kafe, blog sitesi sahibi yazarların yazılarını geniş kitlelere ulaştırmak için paylaştığı bir blog platformudur.
Yazar Kafe’de, üye olup yazılarınızı paylaşabilirsiniz ve bu şekilde inanılmaz derecede hit alabilirsiniz. Mesela, paylaştığınız bir yazı Yazar Kafe ana sayfasında yer aldı. Bu size 4-5K tekil hit kazandırabilir. Ve her yazınızı bu şekilde paylaştığınızı düşünürsek, bu sayı inanılmaz derecede artacaktır.
Yazar Kafe’de yazılarınız paylaşmanızı önemle tavsiye ediyorum.

3-) E-Posta (E-Mail) Abone Listesi

Bu yöntem yıllardır kullanılmaktadır. Fakat en etkili yöntemlerden bir tanesidir. Okuyucuların sitenize E-Mail yoluyla abone olması, her yazdığınız konuyu onlara E-Posta ile ulaştırmanız demektir. Bu da sürekli olarak okuyucularınıza sitenizi ziyarete teşvik fırsatı verir.
Örneğin bir içerik yayınladınız ve bu içeriği beğenen yada sitenizi beğenen okuyucular, sizden gelecek yeni konulara abone olmak isteyebilirler. E-Mail yoluyla abone olduktan sonra siz her yazdığınız yazı ile bu kullanıcılara erişim sağlayabiliyorsunuz.
Bu yöntemle, sitenizi unutmuş, ziyaret etmeyen, yayınlayacağınız yazıları bekleyen kullanıcılara erişebilirsiniz. Bunun için WordPress kullanıcıları için tasarlanmış eklentileri kullanabilirsiniz. Bu eklentiler, ziyaretçilerin siteniz bültenlerine abone olabilmelerini sağlıyor. MailChimp WP eklentisi de bunlardan biri. Bu eklenti sayesinde ziyaretçilerin/okuyucuların E-bülteninize abone olmalarını sağlayabiliyorsunuz. Bu eklenti sitenizin yorum kısmının hemen altına “Beni aynı zamanda ihtiyacvarsa.com abonesi yap” yazılı bir onaylanmış onay kutusu yerleştiriyor. Ziyaretçiler yorum gönderdikleri zaman, bu onay işaretini kaldırmadıkları taktirde sizin mail bülteninize abone olabiliyorlar.
Bu yöntem sayesinde 1000 kişilik bir abone listenizi varsayalım. Bu 1000 kişinin %20’si siteniz içeriğine geri dönüş yapsa, hiçte fena bir trafik olmaz değil mi?

4-) Anahtar Kelimelerinizi Arttırın

Yazdığınız yazılarınızda tek bir anahtar kelimeye bağlı kalmayın. Yazdığınız yazılarda kullanacağınız anahtar kelime hacminizi geniş tutun. Gelin size bunu bir örnekle açıklayayım.
Mesela, “Adaçayının faydaları” başlıklı bir yazı yazacaksınız. Yazınızı yazarken anahtar kelime olarak sadece adaçayının faydaları kelimesine sıkışıp kalmayın. Yazınızda kullanabileceğiniz anahtar kelimeleri önce liste haline getirerek, daha sonra bu anahtar kelimeleri yazınızın bütünlüğünü, akışını ve cümle yapısını bozmayacak şekilde yazınıza entegre edin, yani yerleştirin. Adaçayının faydalarını araştırmak üzere arama motorlarında arama yapan bir kullanıcı, sadece adaçayının fayaları anahtar kelimesi üzerinde arama yapmaz.
-Adaçayının faydaları,
-Adaçayının iyi geldiği hastalıklar,
-Adaçayı nedir,
-Adaçayı nasıl yapılır,
-Adaçayının yan etkileri var mıdır
gibi anahtar kelimeleri de alternatif olarak arayacaktır. Eğer yazınızda bu anahtar kelimelerin karşılığı varsa (yani bu anahtar kelimelerin açıklaması yada cevabı), bu anahtar kelimeleri yazınızda kullanmanız trafik arttırma için gereklidir. Bu yöntem, arama motorlarında üst sıralara çıkmanızı sağlayacaktır.

5-) Backlink Sağlayın

En etkili ve önemli yöntemlerin başında gelen ise Backlink yöntemidir. Türkçe karşılığında geri link olarak anlamsızca olan bu kelime, aslında sağladığınız linklere geri dönüş anlamını taşımaktadır. Backlink’i bilmeyenler olduğu için kısaca açıklayalım.
Backlink Nedir?: Sitenizden bir linkin başka bir sitede yer alması durumuna backlink adı verilir. Trafik arttırmak için, sitenize başka sitelerden link almanız gerekmektedir.
Bu yöntemde de dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Sitenize backlink almanızdan daha önemli durum ise, hangi siteden backlink alıyor olduğunuz. Bir webtasarım sitesine sahipseniz ve sağlık hakkında yazıların yer aldığı sitede backlink yapıyorsanız, bu sizin faydanıza değil aksine zararınıza olur. Bu yüzden backlink yaparken doğru yeri seçin.
Backlinkte doğru yer kadar öneme sahip diğer bir nokta ise doğru zamandır. Doğru zamanı ise şöyle açıklayayım;
“Varsayalım bir forumda veya bir sitede yer alan soruya ilk cevap veren benim. Soruyu soran kişi ilk olarak benim yanıtıma ve yerleştirdiğim linke bakacaktır. Eğer benim yanıtım ve linkim sağlamsa, yani soruyu soran kişiye ilgili cevap verebiliyorsa, benden sonra atılan yorumların şansı kalmayacaktır.” Burada görünen o ki ben sadece soruyu soran kişi tarafından trafik almadım. Uzun vadede bakılacak olursa, aynı sorunu yaşayan birçok okuyucunun da o soruyu görmesi halinde, yine ilk olarak benim yanıtımı görüp, yerleştirdiğim linke tıklaması da oransal olarak yüksek.
Doğru zaman ve doğru yerden kasıt tam olarakta bu. Zaten backlink alabileceğiniz milyonlarca platform mevcut.

6-) Misafir Bloglarda Yazarlık

Eğer sitenizin hitini arttırmak istiyorsanız, bencillikten uzak durmanız gerekiyor. “Milletin sitesine yazı mı yazacağım birde” düşüncesini bir an önce atıp, bu yöntemi uygulamanızda fayda var.
İçinde bulunduğunuz sektörle alakalı bloglarda misafir yazarlık yapabilirsiniz. Hem bu sayede sitenize backlink alabilirsiniz. Günde 30-40K tekil hit alan köklü sitelerde yazacağınız yazılar ve bu yazılar sayesinde kazanacağınız takipçiler, arama motorlarında sitenizin üst sıralara çıkmasında önemli derecede rol oynamakta.
Bu yöntemle insanlara sitenizi tanıtabileceğiniz bir fırsatı elinize almış olursunuz. Elinize aldığınız fırsat size yeni takipçiler, yeni okuyucular kazandırır. Bu yöntemin en önemli yanı ise sitenize alacağanız trafik…

7-) Sitenizde Misafir Yazarlık

Yukarıda ki yöntemi kendi siteniz için de uygulayın. Yazarları, sitenize misafir yazar olarak davet edip, içerikleri yayınlayın.
Aklınıza takılan sorunun hit kaptırmak olduğunu biliyorum. Kısa vadede hitinizi kaptırsanız bile uzun vadede bu sizin işinize yarayacaktır. İçerik sayınız artmış ve iş hacminiz genişlemiş olacaktır. Tabii burada da dikkat etmeniz gereken noktalarda yok değil. Sitenizde yayınlayacağınız misafir yazarların yazılarında yazı kalitesini, spam linklerin olup olmadığını ve kopya içerik olmadığını kontol etmeniz gerekiyor.

8 -) İlgi Çekici Başlıklar

İlgi çekici başlık yöntemi her ne kadar arka planda kalsa da, öneme sahiptir. İçeriğinizin kalitesi ne kadar iyi olursa olsun ziyaretçiler konuyla ilgili başlığı gördükleri zaman kararlarını verirler. Eğer yazınızda ki başlık sönük ise, yazının okunma şansı oldukça düşük düzeydedir.
Yazılarınız için başlık girmeden önce birkaç kez düşünün ve uygun gördüğünüz başlığı girin.

9-) Site İçi Link Verme

Yazılarınız içerisinde link verme alışkanlığınızı edinin. Mesela akıllı telefonlar üzerine bir yazı yazdığınızı ele alalım. LG firmasının G5 model telefonunun piyasaya sürüldüğünü duyurdunuz ama yazının başlığa uygun olması yönünde bu cihaz hakkında bilgi vermediniz. Eğer bu cihazın özellikleri hakkında önceden hazırladığınız bir yazı varsa bu yazıya, yeni oluşturduğunuz yazı içerisinde yer verebilirsiniz.
Yani şöyle anlatalım; akıllı telefonlar üzerinde yazdığınız yazıda LG firmasının G5 model telefonunun piyasaya sürüldüğünü duyurdunuz. Bu konunun ortasına veya sonuna gelecek şekilde “LG G5 Özellikleri Nedir?” şeklinde link verirseniz, okuyucular bu konuyu da ziyaret edecektir.
Bu yöntem SEO için inanılmaz derecede önemlidir. Ayrıca sitenizde yer alan yazıların bir başka yazınız sayesinde okunması yada görülmesi, okuyucunun sitenizde kalma süresini de uzatacaktır.

10-) Hızlı Site

Sitelerin ziyaretçi kayıpları yaşamalarının en temel sebebi ise site hızıdır. Siteniz yavaş açılıyorsa, bu sizin takipçi/okuyucu kaybetmenize neden olur.
Sitenizde yer alan içerikler yüksek derecede kaliteli olsa bile siteniz geç açıldığı taktirde okuyucular sitenizi ziyaret etmeden başka bir siteye geçiş yapacaklardır. Bu konuya kendinizi ele alarak bakarsanız  bir yazıyı okumak için tıkladığınız bir site geç açılıyorsa, başka bir sitenin içeriğine yönelirsiniz.
Yani site hızının etkisi okuyucular üzerinde oldukça büyük.

Unknown

Unknown Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :