5 Nisan 2016 Salı

Unknown

Counter-Strike: Global Offensive ve Sistem Gereksinimleri


2010 yılında Valve ve Hidden Path Entertainment firmaları tarafından geliştirilmeye başlanan çevrim içi aksiyon oynudur. Oyun, birinci şahıs nişancı türünde olup, Windows, Mac OS X, Xbox ve Playstation 3 üzerinde çalışmaktadır.


CS: GO Oynanış Stili

Counter-Strike serisi oyunları gibi görev tabanlı olan oyun, birden fazla oyunculu nişancı oyunudur. İlk olarak görevleri tamamlamak adına, oyuncular Terörist veya Anti-Terörist taraflarından birini seçerek düşman takımını yok etmek için savaşır. Oynanış stilini yıkım haritalarında ele alacak olursak; Teröristler belirli alanlarda bomba kurmaya çalışırken, Anti-Teröristler ise bu bombanın kurulumunu engellemek veya bomba kurulduysa bu bombayı imha etmekle görevlidir. CS: GO oyununda diğer görevlere ek olarak Silah Yarışı (Arms Race) modu eklenmiştir. Bu mod, klasik Counter-Strike haritalarıyla birlikte yeni haritalarla oyuna eklenmiştir.


Serinin önceki oyunları gibi Global Offensive’de de tur sistemi vardır. Tur sisteminde, görevlerin tamamlanması ile veya düşman takımın yok edilmesi ile yeni tur başlar. Tur bitmeden ölen oyuncular, tekrar dirilip oyuna devam edemezler. Oyna devam edebilmeleri için diğer tura kadar beklemeleri gerekir. Bir önceki turda gösterilen performansa göre alınacak para ile ekipman yada silah satın alınabilir.

CS: GO’da Yer Alan Oyun Modları

Global Offensive oyununda toplam 6 adet oyun modu bulunuyor. Klasik ve RekabetçiBomba Senaryosu, Rehine SenaryosuSilah YarışıYıkım ve Ölüm Maçı oyunun modları arasında. Oyun modlarına ayrıntılı şekilde bakalım;
Klasik ve Rekabetçi: Bu oyun modu bomba ve rehine senaryoları ile oluşmaktadır. Her turun başlmasıyla oyuncuların çeşitli eylemlerle kazandığı paralar aktarılır. Anti-Terörist takımı, rehineleri kurtararak kendi bölgelerine getirmek zorundadır. Rehineleri kendi bölgesine getirerek turu kazanırlar. Terörist takımı ise, Anti-Terörist takımının, rehineleri kurtarmasını engeller. Teröristler rehinelere zarar verirse, para cezası uygulanır.
Bomba Senaryosu Modu: Bu moda Teröristler, A veya B noktalarına C4 patlayıcı kurarlar. Kurdukları bu bombanın patlamasını beklerler ve Anti-Terörist takımından korumaya çalışırlar. Anti-Terörist takımı ise bu bombanın kurulumuna izin vermez. Kurulan bomba var ise bu bombayı imha etmek zorundadır.



Rehinelerin Senaryosu: Teröristler takımı tarafında tutulan rehinelerin, Anti-Terörist takımnın kurtarmasıyla raundu Anti-Terörist takımı kazanır. Bu mod da ise Terörist takımının görevi, rehinelerin kaçırılmasını önlemek. Rehinelere her iki takımdan da gelebilecek zarar, ağır para cezası ile cezalandırılır. Sonradan gelen güncelleme ile değişen senaryo kuralında rehinelerden birinin bile kurtarılması, raundun kazanılmasını sağlar.
Silah Yarışı Modu: Bu mod ise Ölüm Maçı modunun benzeri bir moddur. Bir oyuncu karşı takımda ki oyuncuyu öldürdüğü zaman, yeni bir silah ile ödüllendirilir.
Yıkım: Bomba imha haritalarında geçen bu mod, herhangi bir oyuncunun her düşmanını öldürmesi sonrasında bir sonraki silaha geçiş yapar.
Ölüm Maçı: Bu mod da herkes karşı takımdaki oyuncuları öldürebilir. Her öldürülmenizde yeniden doğarsınız.

Rütbe Sistemi Nedir?

Rütbe sistemi, oyun içerisinde eşleşeceğiniz rakiplerinizi sizin seviyenizde yada sizin seviyeniz yakın seviyede ki rakiplerle eşleşmenizi sağlar. Rütbe sistemi sadece ve sadece Rekabetçi modu için geçerlidir.

Counter-Strike: Global Offensive Sistem Gereksinimleri

Minimum
İşlemci: Intel Core 2 Duo 2.4 Ghz  / AMD Athlon 64 X2 Dual Core 3600+
Ekran Kartı: Nvidia GeForce GT 420 / AMD Radeon HD 6450
Ram: 1 GB Ram
İşletim Sistemi: Windows XP 32 bit
DirectX: DirectX 9
Hafıza: 7.6 GB Boş Hafıza

Önerilen
 İşlemci: Intel Pentium Dual Core 3 Ghz / AMD Phenom Triple-Core
Ekran Kartı: Nvidia GeForce GT 630 / AMD Radeon HD 6670
Ram: 2 GB Ram
İşletim Sistemi: Windows 7 32 bit
DirectX: DirectX 9
Hafıza: 7.6 GB Boş Hafıza

Unknown

Unknown Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :