30 Mart 2016 Çarşamba

Unknown

Kayıp Android cihazınızı Google’dan bulabilirsiniz!



Google’ın 2013’ün Ağustos ayında devreye aldığı Google Cihaz Merkezi sayesinde ev içinde veya dışarıda kaybettiğimiz telefonları bulabilmek, gerektiği durumlarda da kilitleyebilmek mümkün hale gelmişti. Bu sayede Android telefon sahiplerinin başına gelebilecek çalınma ve kaybolma durumlarını önlemeye çalışan Google, yepyeni ve oldukça hoş bir özelliğe daha imza atmış bulunuyor. Artık kayıp cihazlarınızı Google’da arama yaparak bulabileceksiniz. Üstelik çok basit ve hızlı bir şekilde.


Öncelikle Google’da arama yaparak telefonunuzu bulmadan, telefonunuzun Gmail hesabınızla eşleştirilmiş ve cihaz olarak kaydının yapılmış olması gerektiğini belirtmek gerekir. Bunun için Google Play Store’dan uygulama indirdiğiniz Gmail hesabıyla oturum açmanız ve Google’da arama yapmanız gerekiyor.


Eğer yukarıda bahsettiğimiz işlemleri sırasıyla yerine getirmişseniz, arama motoru Google’ı açarak arama kutucuğuna “find my phone” yazmanız yeterli. Ardından açılan sayfada bir harita göreceksiniz. Bu harita üzerinden cihazınıza ulaşmaya çalışan Google, eğer bulabilirse telefonu çaldırma veya kilitleme gibi özellikleri de kullanımınıza sunacaktır.





Unknown

Unknown Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :