19 Ocak 2016 Salı

Furkan

Türk Bilim Adamları Isıdan Elektirik Üretti

İzmir Gediz Üniversitesi'nden Doç.Dr. Selim Solmaz ile Yunus Kaynar, kombi ve kalorifer gibi ısı kazanlarının kendi elektriğini üretmesini sağlayan sistem geliştirdiler. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türk Bilim adamlarının bu buluşunu onayladı.


ARTIK ELEKTİRİK KESİLDİĞİNDE BİLE KOMBİLER ÇALIŞABİLECEK

Kombi gibi ısı kazanlarının elektrik kesintileri sırasında devre dışı kalma sorununa son veren bu sistem dünyada büyük bir yer edinecek.Dünyada bir ilk olduğunu kanıtlayan patentide 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından alındı.

ISIDAN ELEKTİRİK ÜRETEN TÜRKLER 

"Bu soruna kalıcı bir çözüm aradık ve yakıtın kombide yanması sırasında oluşan ısıdan elektrik ürettik. Böylece bu kazanlar kendi elektriğini kendileri elde edecek, dışarıdan elektriğe ihtiyacı artık kalmayacak. En fazla yüzde 20 maliyet artışı getirecek teknoloji, bu cihazların kesintisiz çalışmasını sağlarken, elektrik tüketimini de ortadan kaldırarak tasarruf ettirecek."

Furkan

Furkan Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :