12 Aralık 2015 Cumartesi

Furkan

40 Yaşından Sonra Hamile kalmanın Riskleri Nelerdir ?

unnamed
Eskiden 35 yaşındaki hamilelik gecikmiş gebelik sayılırdı. Ancak artık kadınlar 40 yaşından sonra bile, gebelik planlıyor.
40 yaştan sonra planlanan gebelikle ilgili kadınları ilgilendiren sorunlar:
Kadınların eğitime ilgilerinin artması, maddi açıdan kendilerini tatmin etmeleri, kendi ayaklarının üstünde dura bilmesi anne olma yaşını geciktiriyor. Bazı kadınlar 30 yaşı geçip 40 yaşlarında anne olurlar. Bu yaşlarda 4 kilodan fazla ağırlık çocuk dünyaya getirme olasılığı da yüksek olur. Ancak bunun sağlıkla ilgisi yoktur. Aksine, annenin sağlığında ortaya çıkan bazı riskler bebeğin bu tür iri olmasına neden olur.
Kadınlarda yaş ilerledikçe normal doğum şansı da azalıyor. Örneğin, doğum hapı kullanmayan, düzenli cinsel ilişkisi olan 20 yaşlı kadınlardan yüzde 20 ‘nin hamile kalma şansı varsa, 35 yaşında bu oran yüzde 10’a, 40 yaşlarda ise yüzde 5’tir. 40 yaşından sonra yaşanan gebeliğin çoğunluğu normal değil, tıbbi yardımlarla kafa tutuyor.
40 yaşından sonra gebe kalma riskleri nelerdir?
Hamilelik sırasında kadının vücudunda belli değişiklikler olur. Ancak 40 yaşından sonra hamile kalan kadının kalp-damar, solunum, böbrek, iskelet, sinir, deri, jinekolojik sistem, özellikle de rahim yükü artar ve etkilenir. Vücuttaki kan miktarı% 50 artar. Geç yaşta yaşanan hamilelik bu sorunları daha artırır.
Kalp sorunu olan kadınlar gebeliğin 3-6 aylarında kalp ciddi sorun yaşayabiliyorlar. Akciğer, karaciğer, böbrek hastalıklarında da aynı durum yaşanıyor.
Anne gebelikten nasıl etkilenir?
Gebelik önceden var olan yüksek tansiyon, şeker gibi hastalıkları zorlaştırmaktadır. Yaşlı gebede yüksek tansiyon, gebelik zehirlenmesi, kalp-damar hastalıkları, şeker gibi sorunlar daha fazla görülüyor. Bu yaş hamileliğinde çocukluktan kenar gebelik riski artar.
Hamileliğin ilk 3 döneminde plasentanın çabuk kopması, plasentanın önde olma sıklığı da kanamalarda artışa yol açıyor.
Bebeği nasıl etkiler?
Düşme riski% 30 olarak çıkıyor. Plasenta kanama sorunlarıyla ilgili olarak beslenme sorunları da bebeğe etkiliyor. Erken doğum, gelişme geriliği ve ölü doğum olasılıkları da çok olur.
İleri yaş hamileliğinde en büyük risk Moğol çocuk doğurma şansının artımıdır. Bu risk anne 20 yaşında iken 10 binde 1, 35 yaşında binde 3, 40 yaşında yüzde bir oranında rastlanır.
Mongolizm ve başka kromozom karakterli hastalıkların nedeni annenin yumurtalarının yaşlanması ve zararlı kimyasal madde, röntgen, enfeksiyonlara fazla maruz kalmasıdır.
40 yaşından sonra hamile kalanların doğumu nasıl olur?
Bu yaşta hamile olanların doğum aşamaları daha uzun sürer. Doğumların çoğu sezeryan ile gerçekleşir.
Bu yaşta kadınların vajinal bölgesi daha esnek olduğu için yırtık, kanama, idrar kaçırma gibi sorunlar ortaya çıkıyor.
Riskler erken müdahale ile yok edilebilir.
Bu yaşta hamile kalan kadınlar uzmana baş vurup, gebelikten önce kadında yaşanan kansızlık, şeker, tiroit hastalıkları, yüksek tansiyon, kalp hastalığı, akciğer, böbrek ve diğer sistemlerle ilgili muayeneden geçmelidir.

Furkan

Furkan Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :