25 Ekim 2015 Pazar

MD

iPhone'uma Su Döküldü, Suya Düştü, Ne Yapmalıyım ?


iPhone'uma Su Döküldü, Suya Düştü, Ne Yapmalıyım ? 


Merhaba Bilgi Teknem okuyucuları bu yazımızda eğer iPhone'mize su girdiyse ne yapmamızı ögreneceğiz. İyi okumalar.Bu olay benim yakın akrabamın başına gelmişti. Ve paylaşmaktan gurur duyuyorum.

İlk önce panik yapmayın sakin olun çözümü olmayan bir şeyle karşı deyilsiniz dediklerimi doğru bir şekilde yaparsanız iPhone'niz kurtulabilir.

1) Telefonunuzun kapalı olduğundan emin olunuz. Bazı modellerde su kaçsa bile çalışır halde olarak görülebiliyor.
2) Telefonun büyüklüğüne göre bir kabın içerisine yarısına kadar pirinç doldurun, telefonunuzu koyun ve kabın geriye kalan boşluğuna pirinç doldurun. Pirinç suyu çeker.
3) 1-2 saat bekledikten sonra pirinç kabından telefonunuzu çıkartın.
4)Oda sıcaklığında telefonunuzu 10 dakika kadar bekletin.
5) Pirinçlerden gelen tozu, havlu veya peçeteyle silin. Nemsiz ve Kuru olsun.
6) Şimdi ise kulaklık girişine ve şarj giriş bölgesine fön makinası ile hafif hızda ve sıcak derecede hava üfletin her girişe 5 dakika yeterli olacaktır.
7) Telefonunuzu açmayı deneyin.
Bu işlemler sırasında asla telefonunuzu şarja takmayınız.

Dikkat edin!: Telefona gelen su tatlı su ise büyük ihtimal telefonunuz çalışmaya devam edecektir fakat, Tuzlu su ise pek fazla ihtimal vermiyorum. Kendinize yeni telefon baksanız iyi olur... :)

Bir yakınımın başından bu geçmişti ve bu adımları uyguladık, Telefon şuan eskisi gibi çalışmakta. Telefonunuz anında eskisi gibi olmayacaktır ne fazla 2 hafta içerisinde kendisine gelmeye başlayacaktır.

MD

MD Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :