26 Ekim 2015 Pazartesi

MD

Bilgisayarınızı Hızlandırma Yolları



Bilgisayarınızı Hızlandırma Yolları


Merhaba Bilgi Teknem Okurları, bu yazımızda sizlere bilgisayarınızı nasıl hızlandırıcağınızı anlatacağız. Keyifli okumalar.



1) Çöp Kutusunu Boşaltınız.
2) CClean gibi, temizlemede yardımcı olacak programları kullanınız. (Not: En fazla 2 defa kullanınız, bu tür programlar sistem dosyalarını bozabilir.)


3) Gereksiz ve kullanmadığınız programları, Başlat > Program ekle veya kaldır. > Uygulamayı seç > Kaldır.. Yolunu izleyerek kaldırılmasını bekleyiniz.

4) Bilgisayarınızın hızı, Donanımdanda kaynaklanabilmektedir.

Bu sebepten dolayı, yeterli donanıma sahip olduğunuzu kontrol etmelisiniz.

Eğer sahip değilseniz , anakartınıza uygun donanımlar almanız gerekli olacaktır.
Bu donanımlar nedir ? 
RAM,CPU(İşlemci),Gerekli derecede soğutma aparatı.(Fan veya Sıvılı soğutma sistemi.)
Tabii ki de İşletim sistemininden tutun, bütün herşeyin saklandığı bölüm: Hard Disk (HDD)
HDD'nizin özelliklerine bakınız, eğer yazma ve okuma hızı düşükse,değiştirmeniz gerekemektedir. Yazma ve okuma hızı en az 7200 RPM Olmalıdır. Eğer bilgisayarınızın açılışta hızlı olmasını istiyorsanız 30 GB'lık SSD Almanız daha avantajlı olacaktır, SDD'lerin yazma ve okuma hızı normal HDD'lere göre kat kat yüksektir.


5) 32 Bit işletim sistemi için: en fazla 2 GB RAM Kullanınız, 32 bit işletim sistemi en fazla 2 GB RAM destekler, sistemde 4 GB Ram olsa bile sadece 2 GB Kullanılabilir.

64 Bit işletim sistemi: Anakartın desteklediği miktar kadar kullanılabilir.


MD

MD Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :