1 Ekim 2015 Perşembe

Furkan

İnternet vergi dairesi vergi borç sorgulama işlemi nasıl yapılır?

İnternet vergi dairesi vergi borç sorgulama işlemi nasıl yapılır?


Vergi borcu sorgulama işleminin online yapılması vatandaşlara önemli kolaylık sağlamıştır. Vergi borcu sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve vergi borcu sorgulama işleminin tüm detaylarını haberimizden öğrenebilirsiniz.


Son yıllarda hızla gelişen teknoloji sayesinde artık internet üzerinden son derece pratik bir şekilde devlet kurumları ile olan işlemleri de gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. Özellikle de dijital platform üzerinde yer alan kamu kurumları arasında son derece aktif rolü ile çok daha etkin bir hizmet politikasını vatandaşa dijital platform üzerinde de sunan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet üzerinde vatandaşa hizmet verdiği online bir vergi dairesi kriterindeki İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfası bulunuyor. İnternetten sadece birkaç dakika içerisinde vergi borcu sorgulama işlemi yapılabiliyor.
Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız. 
Dijital platform üzerinde gerçekleştirilebilen vergi borcu sorgulama işlemi de vergi mükelleflerinin internet üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfası aracılığı ile gerçekleştirebildiği pek çok işlemden sadece biri oluyor. Vergi mükelleflerinin tüm vergi borç durum bilgisini alabilme imkanına sahip olabildikleri bu dijital vergi borcu sorgulama hizmeti doğrudan kurumun kendi sistemlerinde yer alan güncel verileri, vatandaşa ulaştırıyor olması sayesinde en güncel veriler olma özelliğini taşıyor. Böylelikle vatandaş internet üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirebildiği vergi borcu sorgulama işlemi ile en güncel borç durum bilgisine ilişkin ayrıntılı bilgilere sahip olabilme imkanından yararlanabiliyor.
Özellikle de internete Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasındaki ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ ekranından bazı kişisel bilgileri girerek, işlemleri gerçekleştirebiliyor. Vergi mükellefleri internet üzerinden online vergi borcu sorgulama işlemi için ‘T.C. kimlik numarası’, ‘nüfus cüzdan seri/no’, ‘annenizin/babanızın/eşinizin/çocuğunuzun T.C. kimlik numarası yada ‘annenizin kızlık soyadı’ bilgilerini sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterleri ile birlikte girmek gerekiyor. Bu şekilde tüm vergi borçlarının ayrıntılarıyla ilgili olarak da internetten vergi borcu sorgulama ile güncel bilgiler alabilme imkanına sahip olunabiliyor.
İnternet Vergi Dairesi portalı aracılığı ile böyle kolaylıklardan yararlanabilme imkanına kavuşan vatandaşlar tarafından da son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi hizmet portalı üzerinde online vergi borcu sorgulama işlemleri birkaç dakika içerisinde gerçekleştirilebiliyor. Vatandaşlar tarafından başta vergi borç sorgulama işlemleri olmak üzere tüm vergi işlemlerinde dijital platform üzerindeki bu Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi çok sık şekilde kullanılıyor.

Furkan

Furkan Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :