17 Ekim 2015 Cumartesi

MD

Apple Sonunda Kendi Mobil Operatörünü de Devreye Alıyor



Apple ABD’de tüm mobil operatörlere rakip ve onları devreden çıkarabilecek bir mobil operatör üzerinde çalışıyor. Apple bu sanal şebekeye MVNO Projesi adını verdi.

Apple’a yakınlığı ile bilinen bazı kaynakların Business Insider’a yaptığı açıklama haber ajansının web sitesinde yayınlandı. Habere göre Apple kendi mobil sanal şebeke operatörü (MVNO) projesi üzerinde gayet planlı ve programlı bir şekilde çalışıyor. Apple projeyi hayata geçirdikten sonra 5 yıl içinde ABD ve Avrupa’daki kullanıcıların hizmetine açılmayı düşünüyor.

Apple’ın da büyük mobil operatörler ile MVNO alan kiralaması hakkında görüşmeler yaptığı ve kullanıcılara internet, konuşma ve SMS’in dahil olduğu paketler sunacağı bu proje için 5 senelik bir süre düşündüğü konuşuluyor.

MVNO aslında Türkiye’de de kullanılan bir altyapı ağı. Mobil sanal şebeke operatörü anlamına gelen (MVNO) sisteminde şirketler büyük şebekelerden Türkiye’de Turkcell, Avea ve Vodafone’da yararlanıyor. Operatörler MVNO altyapısında bir alan kiralıyorlar, sonra da bu alanları kullanıcıların hizmetine açarak pazarlıyorlar. Bu sistemde kullanıcı direkt olarak alanı mobil operatörden kiralayan şirketin veri ve ses müşterisi olarak varsayılıyor.

MD

MD Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :