27 Ekim 2016 Perşembe

Unknown

Kadınlar Toplanın : Güneşin Zararlarına Üzüm Çekirdeği Etkisi

Kadınlar Toplanın : Güneşin Zararlarına Üzüm Çekirdeği Etkisi

Cildinizi güneş ışınlarından ve çevresel faktörlerden koruyan üzüm çekirdeği

Güneş, doğanın tek ısı ve ışık kaynağı.Cildimize dost mu, düşman mı?


Güneş hiç şüphesiz ki cildimizin en büyük düşmanıdır.

Güneş ışınlarından korunmanın yolları

Güneş vazgeçilmez ısı ve ışık kaynağımızdır. Mikroplarla savaşır, bağışıklık sistemimizi güçlendirir, D vitamini sentezini sağlar, katkıda bulunulmalıdır. Üzüm çekirdeği özünde proantosiyanidin olarak tanınan flavonoitler, bilinen en güçlü antioksidanlardır.

Prosiyanidinlerin, C vitamininden 18-20 kat, E vitamininden 40-50 kat daha güçlü antioksidan oldukları, yangısal yanıtı azalttıkları bildirilmektedir. Ayrıca, üzüm ve üzüm çekirdeğinin, demir, potasyum, magnezyum ve B vitaminleri içermesi nedeniyle besin takviyesi olarak kullanılması gündeme gelmiştir. Günümüzde de kozmetik ürünlerde üzüm çekirdeği özü yaygın olarak kullanılmaktadır.

Kozmetik ürünler içindeki üzüm çekirdeği özünün faydaları

- Deriyi güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı korur.

- Alerjik reaksiyonları azaltır.

- Derinin bağışıklık sistemini güçlendirir.

- Kanser oluşumunu baskılar.

- Derinin destek proteinleri olan kolajen ve elastini koruyarak, yara iyileşmesini destekler.

- Vücudun eşsiz yaşam şifresi olan DNA'yı korur; kolajen ve elastinin parçalanmasını engeller. Böylece deri yaşlanmasını önler.

- Ciltteki lekelenmeleri azaltır.

- Saç kökündeki epitel hücrelerini çoğaltarak saç dökülmesini önler.

Bütün bu güzelliklere rağmen, bu yararlı ürünü kullanırken, standardize edilmiş ürünleri kullanmaya dikkat edilmelidir. Üzümün tarım şartları, hasat zamanı, taze/kuru oluşu, kullanılan anatomik bölümü, üretim teknikleri ve ilave edilen koruyucular bitkisel preparatın kozmetik etkinliğini etkiler. Bu nedenle, bir dermatoloğa danışılarak, uygun ürün seçimi yapılmalıdır.


Unknown

Unknown Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :