26 Ekim 2016 Çarşamba

Unknown

Kadınlar ve Abiye - Abiye Seçimi Nasıl Olmalıdır ?

Kadınlar ve Abiye

Abiye

Abiye dediğimizde aklımıza ilk gelen elbise türü kıyafetlerdir. Abiyelerin genellikle ön tarafı açıktır, onun için tesettürlüler her abiyeyi giyemez. Genelde uzun abiye türleri tercih edilir. Düğünlere giderken, kutlamalara giderken,partilere(doğum günlerine) giderken tercih edilir. Çok şık bir duruşu vardır. Genellikle sade tasarımları vardır.

Gençlere özel vardır,yetişkinlere göre çeşitleri vardır. Genellikle genç ve yetişkinler renklerini ayırarak giyerler, genç kızlar açık renkler(sarı,toz pembe,açık mavi,lavanta vb.) Abiye bir yandanda gelinliğe benzer çünkü uzun bir elbisedir. Kumaşının yere değmesi daha güzel bir görüntü ortaya çıkartıyor. Tabiki bu dışarda yapılan kutlamalar,düğünler için geçerli değildir. Çünkü dışarda abiye yere sürterse tahriş olur, renk değişir, kötü bir görüntüye sahip olur. Onun için abiye alırken, mekana göre değerlendirmeyiz(etek kısmını). Abiyeyi genellikle fit vücutlular tercih eder.

Abiye genellikle kemer ile giyilir fakat kemer abiye rengine göre seçilmez, daha zıt bir renk seçilmeli. Böylelikle daha güzel bir kombin olur. Neden zıt kombin yapmalıyız diye soracak olursak,abiye zaten tek renk olur büyük ihtimalle, kemer de aynı renkte olursa insanı tamamen o renge çeker, o renge boğulmuş bir şekil olur. Onun için zıt bir renk seçerek örneğin : Kırmızı bir abiyeye sarı kemer gayet güzel olacaktır. Abiye fiyatları biraz pahalıdır. Ortalama fiyatları 50-200 TL arasıdır. Kumaş kalitesine göre fiyat artımı olmaktadır.




Unknown

Unknown Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :