11 Ağustos 2016 Perşembe

Furkan

Genel af nedir? Af çıkacak mı?




1 Ocak 2016'dan önce işlenen suçlarda 5 yıl ceza indirimi geliyor.
Terör, cinsel saldırı ve çocuk suçları, af kapsamının dışında tutulacak. Üst sınırı 5 yıl olan suçlarda tutukluluk sona erecek. Cezaevlerindeki hükümlülerin cezası 5 yıl düşürülecek.
NEDEN AF ÇIKIYOR?
15 Temmuz darbe girişiminin ardından cezaevlerinin doluluk oranının artması nedeniyle af çıkarılması ve bu amaçla infaz yasasının değiştirilmesi için hazırlıklara başlandı. Yeni bir Kanun Hükmünde Kararname’nin Resmi Gazete’de yayımlanması ile cezaevlerindeki hükümlülerin ceza miktarlarından 5 yıl düşülmesi öngörülüyor. Devam eden davalardaki tutuklular da bu değişikliklerden etkilenecek.
AKP Sözcüsü Yasin Aktay da ceza indirimi çalışmasını doğruladı ve “Adalet Bakanlığı’nın bünyesinde cezaevlerinin durumu, suç ve ceza dengesindeki adaleti de bozmayacak bir takım çalışmaların yapıldığını biliyoruz. Bu çalışmalar kısa süre içerisinde bitirilecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır” diye konuştu.

GENEL AF NEDİR?

Toplumun yararının gerektirmesi durumunda, belli suçları kapsayan ve kovuşturmaların durdurulması, verilmiş cezaların kaldırılması ya da azaltılması vb. biçimindeki devlet işlemi.

Furkan

Furkan Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :