30 Haziran 2016 Perşembe

MD

Güvenli ve Hızlı Bir Telefon İçin Yapılması Gerekenler

güvenli telefon

Güvenli ve Hızlı Bir Telefon İçin Yapılması Gerekenler


Bugün sizlere android telefonun güvenliği, gizliliği, pil ömrü ve performansı gibi konularda uygulama tavsiyesinde bulunacağım. Emeğe saygı için teşekkür butonuna basmayı unutmayın

A-)Güvenlik

Android telefonların yoğun kullanıcı kitlesine ulaşmasındaki en büyük etken herhangi bir sınırlama bulundurmamasıdır. Yani android özgürlüktür ilkesi. Fakat bu durum androidin güvenlik konusunda büyük açıklara neden oluyor. Bu yüzden antivirüs kullanmak gerekli hale geliyor. Benim araştırmalarıma dayanarak önerdiğim birkaç uygulama:

1-) Dr. Web Antivirus


Uzun süren araştırmam sonucu en iyi antivirüslerden diyebilirim. Eş zamanlı koruma, tam sistem taraması, dosya taraması gibi özellikler mevcut. Sistemi yormadan çalışıyor. Sürekli veritabanı güncelleniyor ancak uygulama güncellenirken diğer uygulamalar gibi uygulamayı yeniden kurmuyor. Yalnızca gerekli dosyaları değiştiriyor. Bu da veri kullanımını azaltıyor. "Peki dezavantajı nedir?" derseniz 165 TL olması . Ancak üzülmeyin.Başlarken söylediğim gibi android özgürlüktür. Gogleda küçük bir arama yaparak apksını bulabilirsiniz.

2-) Avast Mobile Security&Antivirus


Avast bildiğiniz gibi windowsta çok bir başarı elde edememişti. Çok kaliteli değildi. Ancak avastın mobil sürümü için aynı şey söylenemez.
Kendini geliştirmiş gibi görünüyor. Galiba kendini androide adadı. Android için en iyi antivirüsler sıralaması yapsak ilk 5'in içine avast'ı yazmaksak ayıp ederiz.

3-) CM Security


Almanya'da bulunan, antivirüs programlarını düzenli olarak test eden ve bağımsız bir kuruluş olan AV-TEST tarafından birinci seçilen bir antivirüs. Antivirüs özelliğinin yanında şifreleme özelliği de var. Şifreyi 2 kez yanlış girince fotoğraf çekmesi de güzel bir eklenti.


Bu arada yılda en az iki kez format atmanızı şiddetle tavsiye ederim


GİZLİLİK


Telefonunuzdaki verileri sizden başka kimsenin görmesini istemezsiniz değil mi? Evet dediğinizi farz ederek şifreleme programlarının listesini çıkarıyorum.


1-) Smart App Protector


Uygulamalarınızı ve telefonunuzu şifrelemek için geliştirilmiş bir uygulama. Birkaç özelliğini sayayım: Şifre,pin,şekil,hareket veya yüz tanıma kilidi özelliklerinden herhangi birini kullanabilirsiniz.
Şifre yanlış girilince fotoğraf veya video çekme özelliği, önceden kaydettiğiniz kelimeyi söyleme özelliği ve alarm verme özelliği var.
İstediğiniz uygulamayı veya telefonu şifreleyebilirsiniz.

2-)App Lock


Bu uygulama yukarıdakine göre daha sade. Çok özelliğe gerek yok derseniz bu idealdir. 

VERİ SAKLAMA


Verilerinizi kaybolma tehlikesine karşı internet üzerine yedeklemek güzel bir yöntem. Bunun için 3 farklı uygulama öneriyorum. Hangisinin daha iyi olduğu konusnda pek fikrim olmadığı sizleri için yanlış yönlendirmek istemem. Seçimi size bırakıyorum:
1-)Google Drive
2-)Yandex Disk
3-)One Drive

PERFORMANS VE HIZ


Ben performans ve hız için kullanılan uyguamaları çok tavsiye etmiyorum çünkü o tür uygulamalar da ram yediği için cihazı yavaşlatıyor. Bu uygulamaların yaptığını elinizle yaparsanız daha iyi bir performans elde edersiniz. Peki nasıl olacak bu? Birkaç maddeyle açıklayayım:
a-) Telefonunuzu mutlaka günde en az bir kez yeniden başlatın.

b-)Belli aralıklarla telefonun ramini temizleyin.

c-)Çerezler telefonun performansını düşürür. Bu yüzden ara sıra çerezleri temizleyin. ayarlar>uygulamalar>temizleyeceğiniz uygulama> verileri temizle

ç-)Eğer telefonunuz rootluysa kernel boosterı indirip işlemci gücünü artırın(şarj kullanım süresini azaltır)

d-)Kullanmadığınız arka planda çalışan uygulamaları kapatın.

e-)Hareketli duvar kağıtları ram yer bu yüzden kullanmamaya çalışın.

f-)Gereksiz dosyaları silin.

g-)Herhangi bir uygulama silince uygulamanın sistem dosyasının silindiğinden emin olun. Silinmediyse kendiniz silin.

h-)Telefonunuzun sistem özellikleri çok kötü tabiricaizse telefonunuz tost makinesi gibiyse apus launcher gibi hafif launcherlar kullanın
Haa derseniz ki ben uğraşmam bunlarla o zaman 360 isimli uygulamayı öneririm.

PİL ÖMRÜ


Android telefonların pil ömrü en büyük tartışma konularından birisidir şüphesiz. Bu konu biraz şehir efsanesine dönmüş durumda. Bu yüzden garanti olan şeyleri anlatayım sadece
a-)Hareketli duvar kağıtlarından uzak durun

b-)Parlaklığı gereğinden fazla açmayın. Hem gözünüz ağrımasın

c-)Kullanmadığınız bağlantıları kapatın(GPS, Wi-Fi vb.)

d-)Arkaplan uygulamalarını kapatın.

e-)Rootlu kullanıcılar kernel booster ile işlemci hızını düşürün.

f-)Aceleniz yoksa yavaş şarj daha sağlıklıdır. Amperi düşük şarj aleti tercih edin.

MD

MD Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :