5 Nisan 2016 Salı

Unknown

Mobil İnternet Kalan Kullanım Takibi

4.5G teknolojisinin hayatımıza girmesiyle birlikte mobil internet kullanıcılarının kota aşım endişesi daha da üst seviyelere çıktı. Her ne kadar operatörler tarafından yüksek miktarlarda internet paketleri sağlansa da, 4.5G teknolojisinin indirme hızı yüksek olduğundan kullanıcılar hâlen endişeli. Bir önceki yazımda 4.5G’nin kotaya etkisi üzerinde durmuştuk. İnternet kullanımlarımızdan nasıl tasarruf sağlayacağımız üzerinde birkaç ipucu vermiştik.


Abonesi olduğunuz operatörlere bağlı olarak kullandığınız tarifelerde ki internet miktarları size yetmeyebilir. Bunun sonucunda ağır miktarlarda faturalar ödeyebilirsiniz. Günlük kullanım dikkate alındığında mobil internet kullanım oranı, Wi-Fi kullanım oranını oldukça üstünde. Eğer ki mobil internet kullanımlarınız yetmiyorsa ve ne kadar kullandığınızı bilmiyorsanız, kota takibi yapmanızı tavsiye ederim.

Kota Nedir ve Kota Takibi Nasıl Yapılır?

Modern hayatta internet kullanımının yeri oldukça fazladır. Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, Snapchat, Swarm gibi sosyal medya uygulamaları, internet kullanım alanlarının başında gelmektedir. Bu uygulamaların kullanımları bile kota miktarınızı ciddi derecede etkileyebilir. Özellikle 4.5G teknolojisiyle birlikte kullanıldığında… Peki bunların önüne nasıl geçebiliriz? En basit yoluyla kullandığımız internet miktarını takip ederek. Yani kısacası kota takibi yaparak.

Kota nedir?

Bir ürünün, hizmetin ve/veya dağılımın belirlenen miktarlarda kullanımının sınırlandırılmasına Kota adı verilir. İnternet platformunda da aynı şekilde verilen hizmetin belirli bir noktaya kadar sınırlandırılması anlamındadır. Kısa bir örnekle açıklanacak olursa; hizmetini almış olduğunuz bir internet sağlayıcısının, belirli sınırlar içerisinde sunduğu internet miktarıdır. Yani, mobil internet platformu baz alındığında operatörlerin size verdiği internet miktarlarının sınırlarıdır. Bu sınırlamayı aştığınız taktirde ek ücret ödemeniz talep edilir. Sınırlamayı aşmamak ve ek ücret ödememek için kota takibi yapabilirsiniz.


Kota Takibi Nedir?

Kullanılan ürünün, hizmetin vb. kalan kullanımının öğrenilmesi için kota takibi yapılır. Masaüstü internet kullanıcıları süreğen kota takibi yapmaktadır. Yalnız bu işlemi yoğun olarak kotalı internet kullanan kullanıcılar tercih etmektedir. Kota yani sınırlamaya maruz kalmayan kullanıcılar, genelde keyfi takip yapmaktadır. Keyfi takipten kasıt ise, kullanıcıların ne kadar kullandıklarını merak etmelerinden ibarettir. Mobil internet de kota aşım sıkıntısı mevcuttur. Kota aşım sorununun önüne geçebilmek için kota takibi yapılması tavsiye edilmektedir.

Kota Takibi Nasıl Yapılır?

Kota takibi, masaüstü platformlarda internet sağlayıcısının verdiği kota takip hizmeti ile yapılabilir. Ancak mobil platformda kota takibi bu kadar kolay olmayabilir. Açık ve güncel bir şekilde kota takibini yapmanız zor olacaktır fakat yinede düzenli olarak kullandığınız miktarı görebilirsiniz. Tabi bu kota takip işlemi her operatöre göre değişiklik gösterebilir. Operatörlere göre kota sorgulamanın nasıl yapıldığını sizin için derledim, inceleyebilirsiniz…


Unknown

Unknown Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :