29 Mart 2016 Salı

Furkan

MEB veya Diğer Kurum Ağlarından Yasaklı Sitelere Giriş


Bu yazımda MEB, üniversite, KYK gibi kurumlar tarafından yasaklanan sitelere giriş yönteminden bahsedeceğim. Daha da güzeli kimse sizin hangi siteye girdiğinizi bilemeyecek. Ancak şunu da söylemeden geçmek istemiyorum. Bu yöntemi kötü kötü sitelere girin diye vermiyorum. Bizim kurumlarımız aşırı müdahaleci, bazen alakasız siteler yasaklanabiliyor. Diğer bir konu da üniversite ağları. Bu ağlar akademik amaçlar için kurulmuştur, amaçları dışından kullanmak uygun olmaz.

Yasaklı Sitelere Giriş İçin Chrome Eklentileri

Unlimited Free VPN – Betternet: Bildiğim kadarıyla Betternet bu alanda oldukça tanınmış bir web sitesi. Farklı toolları bulunuyor. Diğer toolları yine yazının devamında paylaşacağım. Tek tıkla istediğiniz web sitesine erişeceğiniz bir Chrome eklentisi. Aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

Hola – Unlimited Proxy VPN: Kurduktan sonra otomatik aktif oluyor. Ayrıca herhangi bir ayar çekmenize gerek yok. İstediğiniz web sitesine erişebilir, işinizi bittikten sonra ise kolayca devre dışı bırakabilirsiniz.
Gom VPN – Bypass and unblock: Aynı şekilde Chrome’unuza kurarak istediğiniz web sitesine girebilirsiniz.  Pek bilindik bir uzantı olmadığı için engellendiğini sanmıyorum. Aşağıda paylaştığım bağlantıdan indirebilirsiniz.
Şimdi giriş yönteminden bahsedeyim. İki giriş yöntemimiz mevcut. Proxy ve VPN.

Yöntemleri güncelleyerek paylaşıyorum. Eğer işe yaramayan bir yöntem varsa lütfen bildirin.

Easy Proxy

Eğer Zenmate serverları yasaklanmışsa, alternatif çözüm olarak Easy Proxy’i önerebilirim. Bu da tıpkı Zenmate gibi bir Chrome Eklentisi. Sırasıyla izlemeniz gereken adımları paylaşıyorum. İlk olarak bu linkten eklentiyi indiriyor ve yüklüyoruz.

Resimdeki gibi adres çubuğunun sağında bir simge belirecek. Simgeye tıklıyoruz ve üye oluyoruz. Korkmayın sizi uğraştırmaz, sadece kullanıcı adı ve şifrenizi giriyorsunuz ve işlem tamamdır. Ücretsiz sürümleFacebook, Instagram ve Twitter‘a erişebilirsiniz. Daha fazlasına erişmek için ücretli sürüme geçmeniz gerekiyor. Aylık 2 dolar gibi bir ücretle istediğiniz siteye rahatça erişmek mümkün.Programı kapatmak için yine aynı simgeye tıklayıp “Close” butonuna tıklamanız yeterli.


Furkan

Furkan Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :

1 yorum:

Write yorum
Furkan
AUTHOR
29 Mart 2016 23:51 delete

Etiketler : Okul Bilgisayarlarından Yasaklı Sitelere Girme Yöntemi - Mart 2016 - En Güncel Yöntem - Denendi Çalışıyor! Okulda ki bilgisayarlardan yasaklı sitelere giriş, yasaklı sitelere giriş yapma yöntemi, yasaklı sitelere giriş , yasaklı sitelere nasıl girilir, okul internetini kırma, wifi kırıcı, okullardaki wifi şifresi, okulların internet şifreleri, 2016 MEB internet şifresi, okullardaki bilgisayarlardan yasaklı sitelere girmek, MEB interneti ile facebooka girmek. Okul bilgisayarı ile facebooka nasıl girilir, okul bilgisayarı ile nasıl facebooka girilir ?

Reply
avatar