30 Mart 2016 Çarşamba

Unknown

4.5G Aramaları Yavaşlatacak Mı?


Tüm internet hatları tarafından yaklaşık 1 ay içinde geçilecek olan 4.5 G teknolojisi için her gün olumlu veya olumsuz yeni haberler gelmeye devam ediyor. Tam olarak 1 Nisan’da ülke çapında birçok akıllı cihazda geçilecek olan 4.5 G teknolojisi, interneti en az 12 kat daha hızlı ve akıcı kullanmamıza olanak sağlayacak. Bu sayede internetteki işlerimizi, sosyal medya hesaplarımızın takibini ve daha birçok farklı aktiviteyi çok daha kısa süre içerisinde gerçekleştireceğiz. Ülkemizin dört bir yanında altyapı çalışmaları devam eden bu teknoloji, her ne kadar pozitif ve olumlu bir teknoloji gibi görünse de olumsuz olduğu noktalar da var.
Bir telefon hattı mühendisinin paylaştığı bilgilere göre, 4.5 G interneti ortalama 16x hızına çıkarırken telefonlardaki arama hızını da yavaşlatacak. Şuan operatör hız ve servis noktalarına göre ortalama 5 saniyede bağlanan aramalar, 4.5G teknolojisi ile birlikte bu gecikmeyi 8 saniyeye kadar aksatacak gibi görünüyor. Bu gecikmenin sebebini ise, mühendisimiz şöyle açıkladı ;
“4.5 G teknolojisini aktif olarak kullanmaya başlayan cihazlar, 4.5G sahibi bir kişiyi ararken herhangi bir aksama sorunu yaşamayacak. Dolayısıyla normal sürede bağlantı gerçekleşecek. Ancak 4.5 G aktif olan bir cihazdan, 3G arandığı zaman ne olacak ? Sorusuna ise şöyle bir cevap alındı;
4.5 G kullanan bir kişi, 3G kullanan diğer kişiyi aradığı vakit, 4.5 G olan kişinin telefonu 3G ye otomatik olarak düşecek bu düşme süreci ise 3 saniye sürecek.

Konuyu toplamak gerekirse, Normal şartlarda zaten 5 saniye kadar bir süre ile telefonlarımız kulağımız da bekliyoruz, bu süreye ek olarak 3 saniye daha eklenerek 8 saniyelik bir bekleyiş sonrası ister 3G isterseniz 4.5 G rahatlıkla arayabileceksiniz.

Unknown

Unknown Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :