29 Ocak 2016 Cuma

Furkan

"Zika virüsü" nedir? Üretilmiş bir virüsle mi karşı karşıyayız?



İlk kez 1947 yılında Uganda'nın Zika ormanlarındaki maymunlarda görülen virüs, 2015'in mayıs ayında sivrisinekler yoluyla yayılarak, Brezilya'da patlak verdi.

Araştırmacılar, Aedes cinsi sivrisineklerin hamile kadınlara bulaştırdığı Zika virüsü ile yayılan hastalıkla yeni doğan bebeklerde nöro- gelişimsel bozukluk olan 'mikrosefali (küçük kafa yapısı)' görülmesi arasında güçlü bir ilişki olduğuna işaret ediyor.

Şimdiye kadar, beyin fonksiyonlarında bozukluklara neden olan Zika virüsü taşıyan 51 bebeğin hayatını kaybettiği biliniyor.

NERELERDE GÖRÜLÜYOR?

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ), 23 ülkede görülen Zika virüsünün özellikle Güney Amerika'da yayılmaya devam ettiğini duyurdu.



Virüsün Tropikal Afrika, Güneydoğu Asya, Pasifik Adaları, Orta ve Güney Amerika'da görüldüğünü belirten DSÖ, virüs riskinin 2010 yılından bu yana 30 kat arttığı kaydedildi.

HASTALIĞIN TEDAVİSİ MÜMKÜN MÜ?


 Hastalığın şu an özel bir tedavisi yok...Aşının bulunmasının 10 yıl sürebileceği kaydediliyor... 

Furkan

Furkan Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :