29 Kasım 2015 Pazar

Furkan

Uyurken öğrenmek mümkün mü?

uykuda-ogrenmek-mumkun-mu

Uyurken öğrenmek uzun yıllardır bir çok bilim adamının ve bir çok insanın ilgisini çekmeye devam eden bir konudur. Uzmanlar ve bilim adamları, uykuda hafızayı geliştirmenin birtakım yollarını bulduklarını açıklıyor ve bu konuda makaleler yayınlıyorlar..
Uzmanların açıklamalarına göre; uyurken yeni bir beceriyi yada bilgiyi sıfırdan öğrenmenin mümkün olmadığını, ancak hafızayı güçlendirmenin olanaklı olacağı yönündedir.. Bunun sebebi ise; uyku sırasında beynimiz geçirdiğimiz günün anılarını ve anlarını tekrar işleyip pekiştirdiğidir. İşte bu sebepten dolayı hafızayı güçlendirme konusunda daha etkili kılmak mümkün olabiliyor.
Düz mantıkla biz uyuduğumuz zaman beynimizde uyur görüşü tamamen yanlıştır. Uyurken beynimiz boş durmaz. Beyin o gün yaşadığı deneyimleri ve anıları, ilk oluştuğu hipokampüs bölgesinden uzun vadeli hafıza depolaması yapılan kortekse gönderir. Uyku ayrıca öğrendiğimiz şeyleri genellememize yardımcı olur; böylece bu yeni becerileri yeni durumlara uygulama esnekliği kazanırız. Yani uykuda yeni beceriler öğrenilemese de gün boyunca öğrenilenlerin pekiştirilmesi sağlanır.

Furkan

Furkan Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :