17 Ekim 2015 Cumartesi

MD

Yahoo Bir Ortak Arıyor, Gözüne de Google'ı Kestirmiş Durumda



Yahoo arama motoru ortaklığında Microsoft Bing ile köprüleri atınca, şimdi de Google ile flört etmeye başladı. Sonuçta işin içinde reklam gelirleri var.

Yahoo Microsoft'un Bing'i ile Bağlantısını Koparmak İstiyor haberimiz birkaç yıl önce Microsoft ve Yahoo'nun arama motoru ortaklığını anlatıyordu. Ancak zaman içinde Yahoo ve Bing birbirlerinden uzaklaştılar ve Bing daha farklı bir algoritmayla bu birlikteliğe 2014 Kasım ayında son verdi. Yahoo hala Bing ile beraber çalışıyormuş gibi görünse de kendi altyapısına ve algoritmalarına geri döndü. Ancak bu durum reklam gelirleri açısından Yahoo'nun lehine işleyen bir sistem olmaktan çok uzak.

Bu yüzden Yahoo arama motoru alt yapısında yeni bir ortaklık peşinde. The New York Times'ın haberine göre Yahoo laboratuvarlarında geliştiriciler Google Arama Motoru altyapısını yaho çekirdeği ile birleştirerek bazı masaüstü PC tarayıcılarında nasıl çalıştığını test ediyorlar bile. Geçtiğimiz Kasım ayında Microsoft ile yollarını ayıran Yahoo elle tutulur bir arama motoru yaparak reklam gelirlerinde paydaya sahip olmak istiyor.

Yahoo bu ortaklığı resmi olarak Google henüz götürmedi. Ancak ilk önce Google Arama Motoruyla ilgili test sonuçlarının nasıl bir avantaj yaratacağını görmek istiyor.

MD

MD Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :