3 Ekim 2015 Cumartesi

Furkan

Sitelerinizin Seo Puanını Ögrenmek


Seo (Arama Motoru Optimazasyonu)

 Arama motoru optimizasyonu (Search Engine Optimization), arama motorlarının WEB sayfalarını daha kolay bir şekilde taramasına olanak sağlayan teknik sağlayıcı bir sitedir. İngilizce kısaca "SEO" (Search Engine Optimization) olarak ifade edilir. Bu nedenle Web Geliştiricileri; yazmış oldukları sayfaları bu ayrıntıya dikkat ederek oluşturmak durumundadır. İnternetin ekonomik anlamdaki gücünün artması hızlıca yaygınlaşmaya başlamıştır.

Seo puanı öğrenmek WM Aracı gibi siteler aracılığı ile çok kolay bir şekilde ölçülebiliyor. Şimdi sizlere sırayla adım adım size bunu anlatmaya çalışıcağım.

1. WM Aracı sitemize giriyoruz.
2. Yukarıda ki Menüden Seo Analizi'ne tıklayalım.

3. Orada sitemizi yazıcağımız bir boşluk var oraya sitemizi yazalım. Örnek: http://bilgipaylasma.blogspot.com.tr/
  
4. Seo Analiz butonuna bastıktan sonra 1dk bekleyin biz beklerken oda Analizimiz çıkmış oluyor.

5.Ve Seo Analizimiz çıkıyor. Alt tarafta başarılı olanları, başarısız olanların hepsi yazıyor. Bu başarısız olanları düzeltirsek Seo puanınız kolayca yükseltebiliriz. Bilgi Mesajları sekmesinde ise Analiz yapılırken dikkate alınan bazı şeyleri bize gösteriyor.


Not: Seo Puanınız ne kadar yüksek ise index yeme hızınız da bir o kadar artar.

Furkan

Furkan Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :