17 Ekim 2015 Cumartesi

MD

Kod yazanlar için özel olarak geliştirilen bir font: "Hack"


Kod yazanlar, özellikle benim gibi takıntılı olanlar için font (yazıtipi); IDE kadar, renklendirme kadar önemli bir detay. Editörleri geliştiricilerin evlerine benzetecek olursak fontlar da çalışma masalarıdır diyebiliriz. Okunaklı, bir bakışta ne olduğu, ne işe yaradığı anlaşılabilen kodlar zamandan ve verimden tasarruf sağlar, çalışma şevkini arttırır, dişleri beyazlatır, kemikleri güçlendirir.
Böyle düşünen açık kaynak sever bazı dostlarımız sırf bu iş için Hack isimli özel bir font geliştirmişler, “Alın kodunuzu bununla yazın, şen olun” demişler. Üstelik bununla da yetinmemişler ve hem bilgisayarlarda hem de web projelerinde kullanabilsin diye TrueType ile WebFont sürümlerini ayrı ayrı yayınlamışlar. Eksik olmasınlar.
Ben alışkanlıklarını kolay kolay değiştiremeyen biri olarak uzun süredir PHPStorm’um ile Hack’e oldukça benzeyenConsolas fontunu kullanıyorum, yeri gelmişken onu da paylaşmış bulunayım. Bu fontun özellikle ufaktan müdahale ettiğim renkler ile aşağıdaki duruşundan vazgeçemiyorum:
consolas-font
Kod yazanlar için özel olarak geliştirilen Hack fontu hakkında daha detaylı bilgi almak, kullanım örneklerini incelemek ve indirip hemen kullanmaya başlamak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz:

MD

MD Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :