24 Ekim 2015 Cumartesi

Furkan

İşte Bilgisayarınızın Yavaşlama Sebepleri



Merhaba Bilgi Teknem okuyucuları bu yazımızda bilgisayarınızın neden yavaş olup olmadığına bakıcağız. İyi okumalar.
Bilgisayarınız mı yavaş gelin bu hızlanmanın sebeplerini birlikte ögrenelim.

1- Bilgisayarım çok yavaş açılıyor diyorsanız bunun nedeni bilgisayar açılırken otomatik açılan programlardır. Bu programları nasıl kapatırım diyorsanız  Çalıştır > msconfig > Başlatma dan kapatabilirsiniz.
 
2- Bilgisayarınızda çok gereksiz programlar var ise bu sorunun siz bir program yüklerken önerilen gibi şeylerinde tik işareti olur ve siz ne yüklüyorsanız o tik işareti olan programla beraber kurulur. Bu programları nasıl kaldırım diyorsanız Denetim Masasından program kaldıra basarak kaldırmak istediğiniz programları kaldırabilirsiniz. 

3- Bilgisayarınızda virüsler var ise Zararlı yazılımlardır. Bu zararlı yazılımlar bilgisayarının yavaşlamasına en önemli etkendir. Bu zararlı yazılımları kaldırmak istiyorsanız kaliteli bir antivirüs programı yükleyerek kaldırabilirsiniz. Örneğin Esed Nod32, Avast vb.

4- İşletim sisteminiz eğer sahte ise bu size azıcık bile olsa kasma yapabilir. İnternetten crak dosyalarını indirerek yapabilirsiniz.

5- Bilgisayar kasanız toz içinde ise tozlardan dolayı fanlarınızın dönmesini etkiler. Mutlaka ve mutlaka ayda 1 kez temizleyin veya temizletin. Neyse temizleyebilirim diyor iseniz Elektirikli Süpürge olabilir. İçini temizlerken yavaş ve dikkatli bir şekilde temizleyin.



6- Bilgisayarınızda yeteri kadar yer yok ise harddiskinizi yükseltin. Örneğin 250 gb ise bunu 500 yaparak biraz daha hızlandığını görebilirsiniz.


7- Bilgisayarınızın Ram yetersizliği ise eğer raminiz az ise gidip bir yerlerden almanızı öneririm. Buda sizin hızınızı yükseltecektir.  

Furkan

Furkan Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :