11 Ekim 2015 Pazar

MD

Html'in Genel Yapısı ve Biçimi



Html'in genel yapısı, aşağıda görüldüğü gibidir. Html dökümanları <html>...</html> etiketleri arasında yer alır. Baş (head) ve gövde(body) olmak üzere iki ana kısımdan oluşur.Head kısmında sayfa ile ilgili genel tanımlamalar yapılır. Aşağıdaki örnekte sayfa adı vermeye yarayan <title> etiketi head kısmında kullanılmıştır.Sayfada görüntülenmesi istenilen nesneler <body>....</body> etiketleri arasına yazılır. Sayfaya yerleştirmek istenen resim, metin, tablo ve benzeri tüm nesneler <body>...</body> etiketleri arasında yer alır.

Yukarıdaki örnek, html'in genel yapısını en sade şekilde göstermek için koyulmuştur.Sizde, örnek üstünde istediğiniz değişiklikleri yapararak, konuyu daha iyi kavrayabilirsiniz.

MD

MD Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :