25 Ekim 2015 Pazar

MD

Felsefe ve Tutarlı Olarak Düşünme


Felsefe ve Tutarlı Olarak Düşünme 

Felsefede tutarlılık, ortaya çıkartılan düşüncelerin kendi içerisinde çelişki taşımaması, önceki veya sonra ki bilgiler arasında mantıksal olarak bağ kurulmasıdır. Felsefe geçmişinde filozofların aynı sorulara farklı farklı cevaplar vermiş olmaları felsefenin öznel bilgi oluşundan kaynaklanmasıdır. Filozofaa ait düşünce kendi içersinde ki mantıksal tutarlılık ve sistemli bir bütünlük sağlasın, o bilgi tutarlıdır. Felsefede tek bir doğru yoktur. Yapısal bütünlüğü bozulmadan dile getirilen her anlamlı ve mantıksal düşünce kendi kendini yadsımayacak bilgiler içerdiği sürece tutarlıdır.

Felsefedeki önermeler, bilimsel önermelerde olduğu gibi doğruluğu kabul edilen veyahutta yanlışlanabilen,test edilen,önermeler olmadığı için bu önerimlerin iç -yapıları mantııksal olarak terimden geçer ve buna göre tutarlılık durumu belirlenir.


MD

MD Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :