9 Ekim 2015 Cuma

Furkan

En İyi 5 Animasyon Filmleri

1. Oyuncak Hikayesi

Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 10 Animasyon Film (10)
Oyuncak Hikayesi, 1995 yapımı animasyon filmidir. Oyuncakların gizli yaşamı, Pixar'ın olay yaratan animasyon filmi Toy Story ile gözler önüne seriliyor.
Buzz Lightyear adlı yeni çıkan oyuncak, Andy'e hediye edilir. Oyuncağı çok seven Andy, eski gözdesi Şerif Woody'e olan ilgisini yitirir. Bir gün Buzz yanlışlıkla pencereden aşağı uçunca, herkes Woody'nin onu öldürdüğüne inanır. Woody, kendisini kurtarabilmek için Buzz'ın arkasından giderek onu geri getirmeye karar verir. Fakat ikiliyi dış dünyada büyük tehlikelerle dolu maceralar beklemektedir.
"Oyuncak Hikayesi", 2005 yılında Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi tarafından "kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli" filmler arasına seçilerek ABD Ulusal Film Arşivi'nde muhafaza edilmesine karar verilmiştir

2. Buz Devri

Buz Devri, yönetmenliğini Chris Wegde ve Carlos Saldanha'nın yaptığı, Blue Sky Stüdyoları, 2002 yılı yapımlı bir 3D animasyondur.
Tahmini, 60.000.000 dolarlık bütçesine karşılık, 378.300.000 dolar gişe hasılatı yaparak, dünya listesinde 85. sıraya oturmuştur. 2006 yılında bu başarıyı aşan devam filmi, "Buz Devri: Erime" çekilmiştir. Buz Devri, Dünya'nın buzla kaplanmaya başladığı dönemde, Buzul Çağı'nda bir mamut, bir kılıç dişli kaplan, bir miskin ve bir bebeğin maceralarını anlatıyor.

3. Ters Yüz

Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 10 Animasyon Film (5)

Filmde başkarakterin dünyası için duygular büyük bir önem taşıyor. Yazarlar 27 farklı duygu üzerinde çalışmış ve sonunda beş duyguya (Neşe, Üzüntü, Nefret, Korku ve Öfke) odaklanılmasına karar verilmiş. Şaşkınlık, Onur ve Güven gibi bazı temel duygular ise kurguda kesilmiş.

4.Madagaskar

Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 10 Animasyon Film (4)

Madagaskar, tarafından yapılan ve 2005'te gösterime giren bir animasyon filmi.

5. Shrek

Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 10 Animasyon Film (9)

Şrek, bir dalda Oscar ödülü kazanmış bir 3D animasyon filmi serisi. William Steig'in 1990'da yazdığı bir masaldan filme uyarlanmıştır. Yeni Zelandalı yönetmen Andrew Adamson tarafından yönetilip yapımcılığını sonradan bu piyasaya katılıp Disney gibi köklü yapımcılara kafa tutan DreamWorks Animation SKG üstlendi. Serinin ilk filmi olan Şrek, 11 Şubat 2002'de hazırlandı. Ayrıca Şrek filmi Oscar törenlerinde Animasyon filmi dalının açılmasıyla birlikte ödül alan ilk film olma özelliğine de sahip. Şrek sözcüğünun muhtemelen İbranicedeki שרעק (Okunuşu Şreck) sözcüğünden ya da Almancadaki korku, şiddet anlamlarına gelen schrecksözcüğünden geldiği düşünülüyor.

Furkan

Furkan Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :