17 Ekim 2015 Cumartesi

MD

E-kitap / E-book nedir? Nasıl Okunur?



E-kitap / E-book nedir? Nasıl Okunur?
Bu kısa makale ekitap-ebook nedir nasıl okunura yanıt buluyor.
E-kitap, elektronik ortamda yayınlanmış ya da elektronik ortama aktarılmış ve bu ortamda kullanılan çeşitli protokoller ve yazılımlar ile bunları kullanan bilgisayarlar sayesinde izlenebilen metin, resim, film ve sesleri barındıran bir medya formatıdır.
Okunabilen ifadesi yerine izlenebilen denilmesinin en önemli nedeni ise, bu kitaplarda sadece resim ve metin bulunmaması, yayının amacına yönelik olarak içinde film, animasyon ve ses gibi çoklu ortam materyallerine de rastlanabilmesidir. E-kitaplar düz metin şeklinde olabildikleri gibi, elektronik ortamda kitap okumayı kolaylaştırıcı yardımcı yazılımların görüntüleyebileceği farklı formatlarda kullanıma sunulmuş olabilirler.Aslında e-kitaplar internet üzerinden download edebileceğimiz (kişisel bilgisayarlarımıza aktarabileceğimiz) birer dosyadır. Çeşitli yardımcı programları kullanarak bilgisayarınızda e-kitapları okuyabilirsiniz. Hatta bilgisayarınız yardımı ile e-kitaplar da oluşturabilirsiniz.


E-kitap/E-book nasıl okunur ? 

E-kitaplarda en çok kullanılan dosya uzantısı pdf`dir.


PDF uzantılı dosyaları okumak

Pdf uzantılı elektronik kitaplar Adobe Acrobat Reader programı yardımı ile okunabilir. Bu programı Adobe - Adobe Acrobat: Create PDF file, edit PDF file, convert PDF to word, convert PDF to docsitesinden download edip, bilgisayarınıza kurabilirsiniz. PDF dökümanlar çok geniş bir kullanıcı kitlesi olması nedeniyle tercih edilmektedir . Sitemizde de çoğu e-book pdf biçimindedir.

Dipnot : E-kitaplar genellikle sıkıştırılarak size sunulur. Bunları açmak için winrar programının bilgisayarınızda kurulu olması gerekir. 

MD

MD Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :