17 Ekim 2015 Cumartesi

MD

Akıllı telefonlar nasıl temizlenmeli?


Akıllı telefonlar hayatımızın önemli bir parçası haline gelmiş durumda. Gün boyu elimizin değmediği yer olmuyor ve her nereye dokunursak ardından telefonu elimize alıyoruz. Bu durum ise mikroplara davetiye çıkarıyor. Bu nedenle cihazınızın temizliğine özen göstermenizde fayda var. Peki bu hassas ekrana sahip cihazları nasıl temizlemeliyiz? Yanlış temizleme tekniğiyle cihazın ekranına istemeden de olsa zarar verebilirsiniz. İşte Akıllı telefon temizliğine dair tüyolar:
  • Öncelikle bir mikrofiber bez edinin. Bu bezler hassas cihazları temizlemek için idealdir. Mikrofiber bez bulamazsanız gözlük temizleme bezi de aynı işlevi görebilir.
  • Cihazı temizlemeden önce cihazın kapalı olduğundan emin olun. Ardından küçük daireler çizerek mikrofiber bez ile ekranın her yerini silin.
  • Ekranı sakın peçete veya kağıt mendil ile silmeye kalkmayın. Kağıt ağaçtan yapıldığı için içerdiği selüloz parçaları ekranı çizebilir.
  • Ekrana direk sıvı uygulamaktan kaçının. Temizleme spreyini direkt olarak ekrana sıkmayın.
  • Ekrana fazla baskı uygulamayın. Aksi halde küçük çiziklere yol açabilirsiniz. Hafif bir şekilde ovalayarak silin.
  • Eğer lekeler bez ile geçmiyorsa, mikrofiber beze biraz temizleyici sıvılardan döküp öyle silmeyi deneyin. Camsil, su ya da ekran temizleyici sıvılardan başka bir sıvı kullanmayın. Dokunmatik ekranlar için üretilmiş temizleyicileri tercih edebilirsiniz.
  • Telefon temizliğinde sıvı kullanacağınız zaman daha dikkatli olun. Sıvının kenarlardan içeri sızması telefona zarar verebilir. Bu nedenle sıvı kullanımını minimum düzeye indirin. Ayrıca temizleme sırasında telefonunuz kapalı konumda olsun.
  • Telefonunuz kapalıyken ekrandaki parmak izleri ve lekeleri daha net görüp temizlik işlemini daha da kolaylaştırabilirsiniz.
  • Temizlik esnasında girişlere sıvı kaçmamasına dikkat edin. Özellikle kulaklık girişleri önemli.
  • Silme işleminin ardından cihazınızı iyice kurulayın, bunun için mikrofiber bezden yardım alabilirsiniz.
Cep telefonunuzu temizlerken yanlış bir ürün kullanmanız veya içine su kaçırmanız durumunda cihazınızda birtakım arızalar oluşabilir. Bu durumda da iyi bir akıllı telefon tamiri servisine ihtiyaç duyarsınız. Cihazınızda meydana gelen sorunlara hızlı ve pratik bir şekilde çözüm bulmak için Cepfix en doğru adres olabilir.
Cepfix’de Apple, Samsung, HTC, Sony gibi birçok marka akıllı telefonu kolayca tamir ettirebilir, hatta tamir süresindeCepfix’in sunduğu yedek telefonu kullanabilirsiniz. Her marka akıllı telefon tamiri için Cepfix.com’u ziyaret edin.

MD

MD Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :