17 Ekim 2015 Cumartesi

MD





Adobe Acrobat Reader : 

En yaygın olarak kullanılan *.pdf türü e-kitapların okunması için gerekli olan program. PDF (Portable Document Format) dosyaları Adobe firması tarafından piyasaya sürülmüştür. PDF dosyaları diğerlerine oranla daha çok yer kaplasada insan gerçek kitabı okuyormuş hissine kapılmaktadır.Yeni Acrobat Readerlar ile kitapların içinde gömülü sesdosya ve video çalıştırabilmektedir. Acrobat reader'ın bu sürümü 128 mb ram ve XP/2000 işletim sistemi gerektirmektedir. Türkçe dil desteği vardır. Bunun dışında eğer isterseniz bu formattaki e-kitapları "*.txt" dosyası olarak da kaydedebilirsiniz. Bunun için dosya menüsünden farklı kaydet seçeneğini kullanmanız yeterlidir.



Microsoft Reader (*.lit ) :

*.lit formatındaki e-kitapların okunabilmesi için gerekli olan program. Acrobat reader kadar başarılı olduğu söylenemez. Bu türdeki kitapları başka bir formata dönüştüremezsiniz. Onun dışında sayfalar arası geçiş ve atlama kolaylığı sesli okuma özelliği artıları( Bu özellik acrobat reader da da var. ). Programın türkçe dil desteği yoktur.


Bunların dısında sitemizde .doc(word belgisi) formatındaki kitaplar icin Office programı gereklidir.ve txt uzantılı dosyalar.Bu zaten windows işletim sistemlerinin hepsinde acar.

Ayrıca ;

Aşağıdaki program ile doctxthtml vs. dosyalarını pdf'e çevirebilirsiniz.
Program kendini yazıcı olarak kaydediyor. Çıktı alır gibi Yazdır'a girdiğinde pdf dosyası oluşuyor.


litpdbrb dosyalarını diğer formatlara çeviren program:


txtrtfprc dosyalarını okuyan kullanışlı bir program:

MD

MD Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :