1 Aralık 2016 Perşembe

MD

Wifi Ağından Nasıl Takip Ediliyoruz


Wifi Ağından Nasıl Takip Ediliyoruz


Bedava internet ağına(cafe, market, iş yeri vs.) bağlanıyoruz. Wi-Fi bağlantısını kapatsak bile lokasyonumuz takip edilebiliyor ve çoğu marka-kuruluş,nerede olduğumuz bilgisine ulaşabiliyor.

Bedava Wi-Fi noktasına bağlanırız. Bu bir kafenin bağlantısı olabileceği gibi, belediyenin otobüslerde sunmuş olduğu bağlantı da olabilir. Elbette internete bağlıyken fiziksel lokasyonunuz bellidir, korkunç olan Wi-Fi’ı kapattığınızda bile sizi izleyebilecek olmaları.

Bir wifi ağına bağlandığımızda telefonumuz etrafta ki bağlantı noktalarına bant aralığında paketler gönderir. Gönderilen paketler, telefonumuzun Ethernet kartımızın MAC adresine ulaşır. Adresiniz ağ üzerinde doğrulandığında , bağlanmış olduğunuz bağlantı ağı IP adresini size ulaştırır ve Telefonumuzda İnternet ağına ulaşmış oluruz.

Bir kaç saat önceki yeriniz ve şimdiki yeriniz arasında MAC adresiniz üzerinden bağlantı kuruluyor, yani IP adresiniz farklı olsa da hem hangi telefondan erişim sağladığınız ve en önemlisi de bulunduğunuz konum/yer belli.

Güvenliğinden emin olmadığınız Wi-fi ağları üzerinden erişim sağlamayın. Mobil veri paketiniz varsa Bedava wifi ağlarını kullanmaktan vazgeçin. Yok kardeşim bedava wifi baldan tatlıdır diyorsanız, yukarıda ki yazıyı tekrar okuyun. ;)




MD

MD Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :