27 Kasım 2016 Pazar

MD

Facebook'da Sayfa Yöneticilerin Yapmaması Gereken Şeyler

Facebook'da Sayfa Yöneticilerin Yapmaması Gereken Şeyler

Facebook'da Sayfa Yöneticilerin Yapmaması Gereken Şeyler

Facebook sosyal medya yöneticilerinin göz bebeği, en fazla emek verdikleri platform. Bu mecrada iyi bir biçimde yer almak isteyen, markalarını ya da kendisiniz iyi bir biçimde yönetebilmek için aşağıdaki maddelere dikkat etmelerini öneririz.

Facebook'da Sayfa Yöneticilerin Yapmaması Gereken Şeyler 


1- Reklam içeriklerinden kaçının


Facebook kullanıcıları, reklam içeriklerinden o kadar çok şikayet etti ki artık reklam odaklı içerikleriniz Facebook kullanıcılarına daha az gösteriliyor. Bu nedenle reklamlardan çok kullanıcılarınızın ilgisini çekmenin farklı yollarını bulmanız yararlı olacaktır.

2- Kendinize İnanın


Facebook, istatistik sayfasında sahip olduğunuz kitle hakkında olabildiğince ayrıntılı bilgi barındırıyor. Bu bilgileri dikkate almadan hareket ediyorsanız bu tamamiyle sizin suçunuz. Bu verileri kesinlikle derli toplu olarak inceleyin (çok sık gelişiyor) sonrasında da yönetim stratejinizi bu doğrultuda yenileyin.

3- Duvara yazılan yorumları silmek, yanıt yazmamak


Facebook (dolaylı olarak internet) markalar için pozitif iletişim mecrası olarak bulunmaz bir nimet. Bundan en uygun şekilde yararlanmak yerine gelen yorumları silmek ya da daha kötüsü yanıtsız bırakmak hem yazan kişiyi hem de o yazılanları gören kişiler için olumsuz bakış açıları doğurur. Silmek ya da yanıtsız bırakmak yerine pozitife dönüştürmenin yollarını düşünün.

4-  Aşırı paylaşım yapmayın


Tabi ki markadan markaya değişen bir şey paylaşım sayısı fakat siz siz olun çok fazla paylaşım yapmaktan kaçının. Takipçinizin sizin gibi en az 30 sayfayı takip ettiğini ve 250 tane de arkadaşı olduğunu hayal ederseniz sebebinin çok net görebilirsiniz. Bunun yerine az fakat daha çok ilgi çekeceğini düşündüğünüz bir içerik planı olabildiğince yararlı olacaktır.

5- Tamamlanmamış sayfalar/profiller


Markalar ve tabi ki sizin için en önemli şey kusursuz bir profile sahip olmak. Eksiksiz bir profil her açıdan öndedir. Bu nedenle adres, telefon, lokasyon (harita), fotoğraf, internet site urliniz ve diğer sosyal medya hesaplarınız hepsini dikkatlice doldurun. Herkes internet sitenize girip ayrıntılara bakmayabilir.

6- Özel mesajları yanıtsız bırakmak


Facebook’ta sırf görünüyor diye yorumlara, duvarınızdaki paylaşımlara özenle döndüğünüzü düşünelim. Bir çok marka bunu yaparken özelden atılan mesajlara yanıt vermeyi aklından bile geçirmiyor nedense. Herkese açık paylaşımlar ne kadar önemli ise kapalı mesajlar da en az o kadar önemlidir. Bir başarı hikayesinin nereden çıkacağı belli olmaz. İlişkinizi güçlü tutun.

Facebook'da Sayfa Yöneticilerin Yapmaması Gereken Şeyler




MD

MD Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :