4 Kasım 2016 Cuma

Unknown

Erişim Engeli Geldiğinde Ne Yapmalıyız? Hangi Programları Kullanmalıyız?

Merhaba sevgili bilgi teknem okuyucuları,

Hepimizin bildiği üzere ara sıra sosyal medya'ya erişim engelleniyor veya teknik bir arıza oluyor bağlanamıyoruz. Bugün bu konuyu ele alıp bu tarz bir sorun olduğunda nasıl erişim kesilse dahi kullanmaya devam edeceğimizi sizlere anlatacağım.

Türk ip adreslerinin bağlanması siteye engellendiği takdirde yapmamız gereken tek şey VPN uygulamalarıdır.

Nedir bu VPN?

VPN genel tanımı gizlilik ve güvenlik olarak bilinmekte sanılanın aksine bir riskleri yoktur. VPN uygulamaları sizi başka bir ülkenin, başka bir şehrin de gösterir kısacası sizin internete bağlandığınız ip adresini gizleyerek vpn üzerinden bağlandığınız ip adresini yansıtır.

Öncelikle bilgisayarlar için VPN Programlarını ve nasıl yükleyeceğimizi anlatalım.

Bu yazılanlar tüm Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlar için geçerlidir ve hepsinde aynı işlemler yapılabilir.

  

En popüler işletim sistemi Windows olduğu için ilk bunu kısaca sizlere anlatalım Linux ve OS işletim sistemlerinde de bu işlemler aynıdır.

En popüler tarayıcılardan biri olan Google Chrome için;


Yazıp aratıyoruz ve ilk çıkan google'nin marketine giriyoruz.


Resimde işaretlemiş olduğumuz kısıma VPN yazıp aratıyoruz.


Kırmızı ile işaretlediğimiz kısımdan "Uzantılar" ı seçmeniz sizin için en hızlısı olacaktır çünkü kurulumu basit ve hızlıdır.

Yapmanız gereken tek şey mavi ile işaretlenen sonuçlar kısmından istediğiniz herhangi bir VPN uygulamasını CHROME'A EKLE butonundan tarayıcınıza eklemeniz olacak.

Mozilla Firefox İçin;


Sağ üstte bulunan çizgili butona tıklayıp Eklentiler'i seçin.


Eklentiler kısmına tıkladıktan sonra kırmızı ile işaretlediğimiz Arama kısmına VPN yazıp aratın.


Ve Chrome'da yaptığımız mantığın aynısı Kur butonuna tıklayıp kurun.

Bunlar tarayıcılar için geçerli olan klasik VPN kurulumlarıdır. Bu şekilde anlatmamızın sebebi daha güvenli ve çabuk kuruluma sahip olmasıdır Google marketine kötü amaçta yazılımları kabul etmeyeceğinden bir virüs taraması yapmanıza ve denetlemenize gerek kalmayacak.

Bilgisayara program halinde vpn kurmak için de Arama motorunuzdan Sık kullanılan Vpn programlarını araştırıp kurulum yapın fakat bu yazımızda yazılanlar sizin sosyal medyaya pratik bir şekilde bağlanmanız için yeterli bilgilerdir.



Unknown

Unknown Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :