16 Ekim 2016 Pazar

MD

En Çok Kullanılan Wi-Fi Hack Araçları - 20 Popüler Wifi Hackleme Aracı

En Çok Kullanılan Wi-Fi Hack Araçları

En Çok Kullanılan Wi-Fi Hack Araçları - 20 Popüler Wifi Hackleme Aracı

1. Aircrack


Aircrack en bilinen ve en popüler kablosuz ağ şifresini ele geçirme aracıdır. Dünya’da 802.11 ve WPA-PSK anahtarı bulma aracı olarak kullanılır. İlk olarak ağın paketlerini ele geçirir ve sonra bu paketleri analiz ederek şifreyi bulmaya çalışır. Ayrıca ağın şifresini ele geçirmek için bazı optimizasyonlarla standart FMS saldırıları uygular. Bu optimizasyonlar saldırıyı diğer WEP şifre kırıcılarından daha hızlı gerçekleştirmek için KoreK ve PTW saldırılarını içerir. Bu araç güçlüdür ve Dünya’nın birçok yerinde tercih edilir. Bu sebepten dolayı listenin başında ter alıyor. 

Konsol arayüzüne izin vermektedir. Bu aracı eğer kullanmakta zorluk çekerseniz, internet üzerinden videolu eğitimler alabilirsiniz. Bu programın ardındaki sahip firma ayrıca kullanıcılarına online eğitim imkanı da sunuyor.

AirCrack’i İndir: Aircrack-ng

2. AirSnort


AirSnort bir diğer popüler kablosuz LAN şifre kırma aracıdır. Bu program Wi-Fi 802.11b’ ağlarının WEP anahtarlarını kırabilir. Bu araç kısacası yeterli paketi toplayınca iletimleri görüntüleyerek ve şifre anahtarlarını hesaplayarak çalışır. Bu program Linux ve Windows için ücretsiz olarak bulunmaktadır. Kullanımı da sadedir. Araç yaklaşık üç yıldır güncellenmedi, fakat son günlerde bu programın sahibi olan firma yenilikler getirme düşüncesi içinde.



3. Kismet


Kismet bir diğer 802.11 a/b/g/n ikinci katman kablosuz Wi-Fi kırma ve güvenlik tespit sistemidir. Aslında bu araç Wi-Fi aksaklıklarını gidermek için kullanılır. Program herhangi bir Wi-Fi kart destekli rfmon modundaki cihazlarda çalışmaktadır. Windows, Linux, OS X ve BSD platformları için uygundur. Bu araç pasif olarak standart ağ ve gizli ağları tanıyabilmek için paketleri toplar. Modüler mimarlık üzerine istemci bir sunucu üzerine kurulmuş olan bu araç 802.11b, 802.11a, 802.11g, ve 802.11n ağları trafiğini tanımlayabilir. Açık kaynaklı bir araçtır ve mevcut hızlı kablosuz standartlarına uygundur.

Kismet İndir: Kismet Wireless

4. Cain & Able


Cain & Able bir diğer popüler kablosuz ağ şifresi kırma aracıdır. Bu araç ağ trafiğini kesmek ve şifreleri deneme yanılma ile kırmak için geliştirilmiştir. Bu nedenle bu araç yönlendirme protokollerini analiz ederek şifreleri bulurken çok yardımcı olmaktadır. Bu araç ayrıca diğer çeşitlerde şifreleri kırmada da kullanılabilir. En popüler şifre kırma araçlarından biridir.

Bu araç sadece WEP kırma amaçlı değildir, içinde çeşitli özellikler bulunmaktadır. Genelde Windows şifresi kırmada da kullanılır. Bu sebepten dolayı da kullanıcılarca beğenilmektedir.

Cain & Able’ı İndir: oxid.it - Cain & Abel

5. WireShark


WireShark ağ iletişiminde popüler bir araçtır. Ofis veya ev internetinizde bir çok farklı şeyi görmenizi sağlayan ağ protokolü analizi yapan bir araçtır. Kullanıcı kişi mikro-seviyede bilgileri çek ederek paketler yakalayabilir ve bunları analiz edip ağla ilgili çeşitli bilgiler bulabilir, işlemler yapabilir. Bu araç Windows, Linux, OS X, Solaris, FreeBSD ve diğer platformlar için uygundur.

Bu aracı kullanmayı düşünüyorsanız öncelikle ağ iletişimi ve protokoller hakkında bilgi edinmenizi öneririm. WireShark ile ele geçirilen verileri analiz etmek için ağ protokolleri hakkında sağlam bilginiz olmalıdır. 

Wireshark İndir: https://www.wireshark.org

6. Fern WiFi Kablosuz İnternet Kırıcı


Fern WiFi Kablosuz İnternet Kırıcısı ağ güvenliğine yardım eden bir diğer araçtır. Sunucuları tespit etmenizi ve gerçek zamanlı ağ trafiğini görmenizi sağlar. Esasında bu araç bilgisayar ağlarındaki arızaları bulmak ve tamir etmek için geliştirilmiştir. Apple, Windows ve Linux platformlarında uygundur.

WEP/WPA/WPS şifrelerini kolayca kırıp düzeltebilir. Ayrıca diğer ağ tabanlı kablosuz saldırıları veya Ethernet tabanlı saldırıları gerçekleştirebilir. WPA/WPA2 kırmak için WPS tabanlı sözlük asıllı saldırılar kullanır. WEP kırnak için, Fragmentation, Chop-Chop, Caffe-Latte, Hirte, ARP veya WPS saldırıları kullanır.


Bu araç aktif geliştirmededir. Vu yüzden zaman zaman yeni özellikler içeren güncellemeler olabilir. Pro-Versiyonu daha fazla özellik içermektedir. 

Fern WiFi Kablosuz Kırıcısını İndir: http://www.fern-pro.com/downloads.php

7. CoWPAtty


CoWPAtty bir diğer kablosuz şifre kırma aracıdır. WPA-PSK kırmada kullanılan otomatikleşmiş sözlük saldırı aracıdır. Linux İşletim Sisteminde çalışmaktadır ve daha az ilginç komut arayüzü ile çalışır. Saldırılarında binlerce kelime içeren sözcük listesi kullanır. Eğer şifre sözcük listesinde bulunuyorsa, bu araç emin olun şifreyi kıracaktır. Fakat, bu araç yavaş olabilir, sebebiyse şifrenin sağlamlığına ve sözcük listesine bağlıdır. Yavaş işlemin bir diğer sebebi ise, SHA1 komut tablosu ile temel SSID kullanır. Bunun anlamı aynı şifrenin farklı bir SSIM’e olmasıdır. Yani, basitce anlatmak gerekirse bütün giriş noktalarına karşın Rainbow tablosu kullanamazsınız. Bu yüzden, program şifre sözlüğü kullanır yada SSID’yi kullanarak sözlükteki her bir kelime için ayrı bir komut tablosu oluşturur. Bu aracın iyi yanı ise kullanımı mevcut komutlarla daha kolaylaştırılmıştır. 

CoWPAtty’nin en yeni versiyonun ile önceden hesaplanmış komut tablosu dosyası ile kırılma anındaki hesaplama engellenerek hız arttırılmaya çalışılmıştır. Bu önceden hesaplanmış dosya 1,000 kadar en popüler SSID’leri içeren172,000 sözlük dosyası bulundurmaktadır. Ancak, başarılı bir saldırı için, size ait olan SSID bu listede bulunmalıdır.


8. Airjack


Airjack Wi-Fi 802.11’i kırmada kullanılan paket enjekte etme aracı olarak bilinir. DOS ve MIM saldırılarını gerçekleştirmek için kullanılır. Bu kablosuz kırma aracı ileri derecedeki paketleri enjekte etmede ve bir DOS saldırısı ile bir ağı çökertmede çok kullanışlıdır. MITM saldırıları içinde kullanılabilir. Hem güçlü hem de popüler bir araçtır.


9. WepAttack

WepAttack 802.11 WEP anahtarını kırmak için kullanılan başka bir açık kaynaklı Linux aracıdır. Listedeki diğer birkaç araç gibi, bu da aktif sözlük atağını kullanır.Bağlantı kurabilecek anahtar için sözlüğündeki milyonlarca kelimeyi test eder. WepAttack ‘ ı kullanmak için tek gereken çalışan bir WLAN kartıdır. Sınırlı kullanıma rağmen destekleyen WLAN kartlarında harika çalışır.

İndirmek İçin Tıklayın: HOWTO WepAttack - Sourceforge

10. NetStumbler

NetStumbler sadece Windows platformunda kullanılabilecek başka bir wireless şifre kırıcı araçtır. Bu araç açık erişim noktası bulmaya yardımcı olur. NetStumbler ücretsiz olarak kullanılabilir. Basitçe NetStumbler WarDriving*, ağ yapılandırmalarını doğrulamak, kötü internet ile lokasyon bulmak, yetkisiz erişim noktalarını bulmak ve daha niceleri için kullanılır.

Bu araç şu anda fazla efektif değildir. Bunun ana sebebi ise aracın son kararlı sürüm güncellemesinin yaklaşık 12 yıl önce Nisan 2004’ te olmasıdır. Bundan dolayı 64-Bit Windows işletim sisteminde çalışmıyor. Ayrıca kolayca kullanılabilen kablosuz saldırı tespit sistemlerinin çoğu ile tespit edilebilir. Yani bu aracın nasıl çalıştığını görmek amacıyla ev ağınızda kullanabilirsiniz.

Aracın ‘MiniStumbler’ olarak adlandırılan küçük versiyonu da kullanılabilir. Bu araç çok eski ancak desteklenen sistemlerde hala çok iyi çalışıyor. Bende bunu listeye ekledim.

*WarDriving: Çevrede bulunan kablosuz ağları keşfetmek amacıyla hareket halinde olarak, yürüyerek veya araçla, gezinmeye WarDriving denir. Bu işlem sırasında genellikle kablosuz ağ dinleyici bir yazılım kullanılır.

İndirmek İçin Tıklayın: stumbler dot net

11. inSSIDer

inSSIDer Windows ve Mac işletim sistemi platformları için en popüler Wi-Fi tarayıcılarından biridir. Bu araç açık kaynak kod lisansı altında yayınlandı ve ayrıca ‘Ağ için en iyi açık kaynak kodlu yazılım’ ödülüyle ödüllendirildi. Daha sonraları ücretli bir araç haline geldi ve şu anda fiyatı 19.99$. inSSID çeşitli görevler yapabilir. Bunlar; açık Wi-Fi erişim noktası bulmak, sinyal gücü izlemek, GPS kayıtları ile log kaydetmektir. Basitçe bu araç ağ yöneticileri tarafından wireless ağındaki sorunları bulmak için kullanılır. 

İndirmek İçin Tıklayın: inSSIDer





12. Wifiphisher

Wifiphisher kablosuz ağların şifrelerini çalmak için iyi bir hack aracıdır.Wifi kablosuz ağların şifrelerini otomatik ve hızlı bir şekilde phishing saldırıları ile alabilirsiniz.Bu araç Kali Linux üzerinde kuruludur.Linux , MAC ve Windows üzerinde ücretsiz bir uygulamadır.

Wifiphisher’ı İndir: https://github.com/sophron/wifiphisher

13.Kismac

Kismac bir çok araç gibi benzer özelliktedir ve listede yerini alıyor.Kablosuz ağ üzerinde keşifler yaparak şifrelerini bulmamıza yarıyor.Adından da anlaşıldığı gibi MAC üzerinde etkilidir.Bu programımız WEP ve WPA şifrelerini tarayarak açıklarını bulur ve bu açıklardan yararlanarak şifreleri bize gösterir.

Kismac İndir: http://kismac-ng.org/





14. Reaver


WPA / WPA2 ve WPS şifre türlerinde açık arayarak şifre bulan bir aratır.Bu araç Google Code üzerinde bulunmaktadır.Uygulama en son 4 yıl önce güncellenmiştir.Diğer araçlarla aynı saldırı türlerini kullanmaktadır ancak bu aralarında en iyilerden diyebiliriz.


15. Wifite


Wifite de Reaver gibi WPS şifreli ağlarda çatlak oluşturmaya yarayan bir araçtır.Linux tabanlı sistemlerde çalışmaktadır.Saldırılar ile alakalı güzel özelliklere sahiptir.


16. WepDecrypt


WepDecrypt C dilinde yazılmış bir LAN aracıdır.Bu araç ile WEP tarzındaki şifreleri bulabilirsiniz.Çalışması için birkaç tane kütüphane oluşturmak gerekiyor.İndirme sayfasında daha fazla ayrıntılı okuyabilirsiniz.Aracımız popüler değildir ancak yeni başlayanlar için güzel bir araçtır.

WepDecrypt’i İndir: Wepdecrypt manual

17. OmniPeek


OmniPeek ağ paketleri analiz aracıdır.Bu araç yalnızca ticari kullanım içindir ve Windows üzerinde kullanılır.Aynı zamanda ağ paketleri ve ağ protokolleri hakkında geniş bilgiye sahip olmak gerekir.Şu anki piyasada çoğu yerde çalışır.Eklentiler bu aracı daha güçlü konuma getirir.İçerinde 40 adet eklenti mevcuttur.




18. CloudCracker


WPA şifrelerini kırmak için online çalışan bir araçtır.Bu araç ek olarak diğerlerine nazaran faklı yöntemlerle eylemleri gerçekleştirmektedir.Saldırı yapmak için ağ adını girmek yeterlidir.3000000000 tane listesi olan araçta şifreleri kırmak oldukça kolaydır.Aynı zamanda MD5 , SHA şifreleme türlerini kırmaya da yarar.Çok etkili bir araçtır.



19.Wi-Fi CommonView


Ağ izleme ve analiz aracıdır. GUI kullanımı kolaydır.Ağ ile açıkları ve zayıf noktaları tespit eden güvenlik uzmanları buy aracı da kullanır. Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac ağları ile çalışmaktadır.Bu araç ağdaki yaralı bilgileri görmemizi sağlar.Protokol dağıtımı erişim noktaları sinyal gücü gibi özellikleri öğrenmemizi sağlar.Ağ yöneticileri için güzel bir araçtır.

Wi-Fi CommonView’i İndir: Wi-Fi CommonView

20. Pyrit


IEEE 802.11 WPA / WPA2-PSK ağlarında kimlik doğrulayarak saldırı gerçekleştiren bir araçtır.Ücretsizdir ve Google Code de bulunmaktadır.Önümüzde aylarda kaldırılabilir. FreeBSD, MacOS X ve Linux platformlarında çalışan bir araçtır.

WPA / WPA şifrelerini kırmak için kullanılan bir saldırı aracıdır.Çok etkilidir ve denemenizi tavsiye ediyoruz.

MD

MD Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :