22 Ekim 2016 Cumartesi

MD

Camii'leri İnternet Üzerinden 3D Gezin!

Camii'leri İnternet Üzerinden 3D Gezin!

Ahmet Hamdi Akseki
Ahmet Hamdi Akseki Camii, Diyanet İşleri Başkanlığının hemen yanı başında, Eskişehir Yolu Bilkent Kavşağında yer almaktadır.
2008 yılında temeli atılan cami adını 3. Diyanet İşleri Başkanı olan ve 1887 ile 1951 yılları arasında yaşamış olan Ahmet Hamdi Akseki' den almaktadır. Cami 19 Nisan 2013 Cuma günü ibadete açıldı.

Ahmet Hamdi Akseki Camii'sini İnternet Üzerinden 3D Gezmek İçin Buraya Tıklayınız.

Sultanahmet Camii
Mavi renkli çinilerinden dolayı “Blue Mosque” Mavi Cami olarakta bilinir. İstanbul'da bugünkü Sultanahmet semtinde Sultan Birinci Ahmed tarafından yaptırılan cami; medrese, darülkurra, sıbyan mektebi, türbe, arasta, dükkanlar, hamam, darüşşifa, imaret ve üç sebilden oluşmaktadır.


Yeni Cami
Eminönü İlçesi`nde, Eminönü Meydanı`nda, Mısır Çarşısı`nın yanında yer alır Valide Camii…
Mısır Çarşısı, sıbyan mektebi, darül-kurra, sebil, çeşme, Türbe ve Hünkâr Kasrından oluşan bir külliye içinde yer alan cami, deniz kıyılarındaki sultan camilerinin en görkemlisi olarak İstanbul siluetini tamamlar.

Yeni Camii'sini İnternet Üzerinden 3D Gezmek İçin Buraya Tıklayınız.

 Pertevniyal Valide Sultan Camii
Fatih-Aksaray’ da dört yol ağzında Sultan II. Mahmut'un eşi ve Sultan Abdülaziz'in annesi Pertevniyal Valide Sultan tarafından yaptırılmıştır.
Cami 1869-1871 yılları arasında inşa edildi.
Mimarı İtalyan Montani'dir.

Pertevniyal Valide Sultan Camii'sini İnternet Üzerinden 3D Gezmek İçin Buraya Tıklayınız.

Şehzadebaşı Camii
Eminönü’nde kendi adıyla anılan semtte yer alır Şehzade Camii… Medrese, sıbyan mektebi, tabhane, ahır, kervansaray, muvakkithane ve türbelerden oluşan bir külliye içinde yer alır…

Şehzadebaşı Camii'sini İnternet Üzerinden 3D Gezmek İçin Buraya Tıklayınız.

Diğer Camii'lerin 3 Boyutlu Görüntüleri Eklenecektir.




MD

MD Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :