1) Ağır ve yağlı besinlerden beslenmemeye özen gösterin
2) Tuzlu besinler tüketmeyin.
3) Domates ve salatalık sindirimi kolay besinlerdir. Esmer ekmek, yumurta ve az yağlı peynirinizi sofranızda yer verin.
![](https://img-s2.onedio.com/id-55350002bcae4c224e4b3991/rev-0/raw/s-0461cb4dce3567dd5279fae5cfaaffd7a5a0fc19.jpg)
4) Meyve, sebze ve tam tahıllı yiyecekleri tüketmeyi unutmayın.
5) Mutlaka sahura kalkın aksi halde midede asit salgılanarak mide yanması, ekşimesi, kazınması gibi problemler yaşanabiliyor. Bu nedenle Ramazan boyu, hele de ilk sahurun mutlaka yapılması gerekiyor.
6) Sahurda kahvaltı yapın. En kaliteli protein olan yumurta, tam buğday ekmeği, peynir gibi tok tutan besinleri tüketin. Ayrıca; ceviz, badem gibi kaliteli yağ içeren ve tok tutan besinler de sahur sofralarınızda yer almalı. Bunlara ek olarak; sahurda tüketeceğiniz 1 su bardağı süt veya 1 kase yoğurt da tok kalmanıza yardım edecek, besleyici yiyeceklerdir.