7 Haziran 2016 Salı

MD

Kelime İçerikli (Bazlı) SEO Makale Nasıl Yazılır ?

Kelime İçerikli (Bazlı) SEO Makale Nasıl Yazılır ?


Sitenizin gelişimi açısından SEO yani arama motoru optimizasyonu çok önemlidir. Arama motorlarında üst sıralara çıkmak her blog yazarının hayalidir. Haydi bu hayalimizi gerçekleştirmek için bir kaç yolu izleyelim.

İlk öncelikle Kelime bazlı yani anahtar kelime içerikli SEO'dan bashedeyim.
Kelime bazlı SEO, Yazı içeriği ile alakalıdır. Anahtar kelimeleri özgün bir şekilde yaratmamız gerekmekte.

1. Adım! : Yazdığınız makalelerde mutlaka 300'den fazla kelime kullanın. Bu yöntem içeriğinizi zenginleştirir.

2. Adım!: Türk lokasyonlu ziyaretçiler için, Türkçe ifadeler kullanın. Yani yazdığınız cümlelerde ingilizce ifade varsa, Türkçesini kullanmaya özen gösteriniz. Bu yöntem de 1. madde de ki gibi yazı içeriğinizi zenginleştirir ve okuyucuların ilgisi açısından önemlidir. Yani kısacası yazdığımız makalelerde Türkçe'mizi doğru kullanalım ve Türkçe'nin yazım kurallarına uyalım. Uyamıyorsak bile özen gösterelim.

3. Adım! : Kelime bazlı optimizasyon için özgün anahtar kelimeler üretelim.
Anahtar kelimelerimizi üretirken, yazdığımız içeriğin türüne ve alakalı bir şekilde anahtar kelimelerimizi üretelim.
örnek vermek gerekirse ; Whatsapp ile ilgili bir yazı yazmışsak, anahtar kelimeleri mutlaka whatsapp ile alakalı olmalıdır. Örnek anahtar kelime: Whatsapp Güncellemeleri.
Anahtar kelime seçerken genel olarak seçin veya üretin. Yani belli bir zamana bağlı olmasın. Örnek: 7 Mayıs whatsapp güncellemesi. Bu anahtar kelimeyi kullanmak bizim ve sizin için olumsuz bir etken olur.

4. Adım!: Yazdığınız içeriklerde mutlaka Başlık kullanın. Başlık nedir bilmiyorsanız ;

Başlıklar, etiketleridir. Örnek verirsek şu şekilde: " BAŞLIK BUDUR! "

Yazdığınız yazılarda mutlaka en az 4 adet

etiketi, 2 adet

veya

etiketi bulundurunuz.

5. Adım! : Alıntı içeriklerden kaçının. Alıntı içerik yani yazı paylaştığınızda, Tabiri caizse " hırsız " durumuna düşersiniz. Bu hırsızlık olayı nedir ? Daha önceden indexlenmiş bir yazının içeriğini çalmak sizin zararına olur çünkü içerik daha önceden indexlenmiştir. SEO Hakkında yeterli bilgisi olan kişiler bu dediğimi anlamıştır.

6. Adım!: Ziyaretçilerinizin dikkatini çekmek için, farklı renkler ve kalın yazı kullanınız. Ayrıca yazdığınız yazının Fontu (Yazı tipi) okunabilir ve düzgün olması gerekmektedir. Uyumsuz fontlar, görsel açıdan iyi gözükmez ve tavsiye edilmez. Bu maddeye örnek vermek olursak, 

" SEO İçin Makale Nasıl Yazılır ? "

Burası önemli bir etken, bunu da eklemeden geçemeyeceğim ufak bir bilgi olsun :)
Belirleştirmek istediğiniz kelimeyi Kalın veya yazıda kullanmadığınız farklı bir renk seçeneği kullanın. Yukarı da ki yazmış olduğum Cümle gibi. Biraz daha derinlere inelim. SEO kelimesini kırmızı renkli yazmışım ve kalınlaştırdığım kelimeleri ise Çok fazla açık olmayan bir mavi tonunu kullanmışım. Eğer okuyucunun dikkatini kelimelere çekmek istiyorsanız bu yöntem mutlaka işe yarar. Genellikle kalınlaştırılmış yazılar koyu renkte olur. Normal yazılar ile daha açık bir renk tonu tercih edilir. Bunun sebebi ise, Koyu renklerin, açık renklerden daha göze batmasıdır.

Aslında bu makalemi 6 Madde de bitirmek istiyordum fakat değerli okurlarım için bir bonus madde daha eklemek istedim.

BONUS MADDE:

(7) 

Yazdığınız makaleleri mutlaka sosyal plartformlar da paylaşın. Daha fazla ziyaretçi için bu yöntem vazgeçilmezdir. İçeriğinizi analiz ederek, yazınız için en dikkat çekici başlığı oluşturmalısındır.
Bu sosyal plartformlar ise, Google+ , Facebook, Twitter, LinkedIn gibi sosyal ağlar.
Sizlere tavsiyem, diğer ağlardan daha çok Google+ ağını kullanmanızdır.


Evet... Bir SEO Yazımızın daha sonuna gelmiş olduk. Eğer yazımızı buraya kadar okuduysanız, sayfamızın aşağısında ki yorum gönderme alanını kullanarak bu yazı hakkında ki görüşlerinizi yazabilirsiniz. 

Etiketler: SEO, Kelime İçerikli SEO, SEO Makale Nasıl Yazılır? , SEO Makale Yazmanın Kolay Yolları, Kelime İçerikli (Bazlı) SEO Makale Nasıl Yazılır ?, Kelime SEO Makale Nasıl Yazılır ?

MD

MD Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :