27 Haziran 2016 Pazartesi

Furkan

En İyi Hacker Filmleri

1) Ben Kimim? (2014) : 


Ben Kimim? – Who Am I filminin konusu, Asosyal bir bilgisayar dehası olan 25 yaşındaki Benjamin, karizmatik hacker olan Max’in dikkatini çeker ve onun CLAY isimli hacker grubuna katılır. Gizli tuttukları kimlikleriyle CLAY öyle iyi işler ki, Alman Gizli Servisi ve Europol peşlerine düşer. Bunlar yetmiyormuş gibi karanlık bir hacker grubu da onları tehlikeli bir rakip olarak görecek ve peşlerine düşecektir Ben Kimim? – Who Am I filmini Türkçe altyazılı olarak hd kalitede izle. Ben Kimim? – Who Am I filmini Tek parça Full HD izleyin. Ben Kimim? – Who Am I Full Film izlesinde. Filmi izledikten sonra yorumlarınızı belirterek diğer izleyicilere görüşlerinizi belirtebilirsiniz. Ben Kimim? – Who Am I görüşlerinizi bildirebilirsiniz. Sizlerin her görüşü bizim için oldukça değerlidir. Ben Kimim? – Who Am I filmini Türkçe dublajlı veya altyazılı olduğunu film afişinin üzerindeki bildiriden anlayabilirsiniz. 

2) Open Windows (2014) : 





Nick’in hayalleri gerçek olmak üzeredir çünkü bir kaç saat sonra ünlü ve seksi yıldızlardan biri olan Jill Goddard ile tanışma şansı yakalayacaktır. İnternette bir yarışmada ödül kazanarak, yeni filminin tanıtımında Jill ile buluşarak birlikte akşam yemeği yiyecektir. Aynı zamanda Nick’e, kendisini film yapımcısı olarak anlatan Chord adında bir kişiden telefon gelir, Jill görüşmeye gidemeyeceğinden randevusunu iptal etmek zorunda kalır. Chord, Nick’e bu durumu düzeltebileceğini ve gecenin ilerleyen saatlerinde hacklediği bilgisayardan Jill’i canlı olarak izlettirir. Fakat biran da her şey kontrolden çıkacaktır ve Jill’i yaşayacağı bu kötü durumdan koruyarak yardım edebilecek tek kişi Nick olacatır.


3) 23 – Hiçbir Şey Göründüğü Gibi Değil (1988) : 


Yaşanmış bir hikayeye dayanan ‚23’, seksenli yılların sonunda hayatını yitiren Hannoverli bilgisayar korsanı Karl Koch’un hikayesini anlatıyor. Karl Koch, aşırı tutucu babasının etkisinden kurtulma isteğiyle evden ayrıldığında 19 yaşındadır. Hassas ve asi delikanlı, Robert Wilson’un efsanevi ‚İlluminatus!’ kitabını okuduktan sonra, gitgide kendini dünyanın İlluminati örgütü tarafından yöneltildiği düşüncesine kaptırır.

4) Biz Sırları Çalarız: Wikileaks'in Hikayesi (2013) :





Julian Assange ve ekibi WikiLeaks adlı internet sitesini kurduğunda, siyaset dünyası daha önce hiç tanık olmadığı türden bir sansasyon bombardımanına maruz kalmıştı. Başta Amerikan ordusu ve Amerikan siyaseti olmak üzere çeşitli ülkelerin üst düzey gizlilikteki bilgileri WikiLeaks üzerinden dünyayla paylaşıldı ve bu bilgiler uzun bir süre gündemden düşmedi. Belgesel türünde çekilen bu filmde, yönetmen Alex Gibney WikiLeaks'in tarihine inip Julian Assange gibi başından beri bu projede yer alan ve gelişen olaylardan etkilenen bazı isimlerle çeşitli röportajlar yapıyor.


5) Savaş Oyunları (1983) :



David Lightman, meraklı bir gençtir. David, bir şirkete ait sandığı bilgisayar sistemini hack ederek, orada bulduğu bir bilgisayar oyununu oynamaya başlar. Ancak onun oyun sandığı şey, aslında Amerikan'ın askeri savunma sisteminde yer alan ve nükleer füzelerin kontrolünü sağlayan bir simülasyondur. Basit bir savaş oyunu oynadığını düşünen genç hacker, kendini Üçüncü Dünya Savaşı'nın içinde bulur.Hızlıseyret iyi seyirler diler..


6) İnternette Av (1995) : 



Angela Bennett (Sandra Bullock) bir bilgisayar uzmanıdır. Genç ve güzel kadın yıllardır modemsiz ve bilgisayarsız bir yerde bulunmamıştır. Bilgisayarlar dışındaki tek aktivitesi, annesini görmek olan Bennett birgün İnternet üzerinden konuştuğu arkadaşı Dale Hessman'dan (Ray McKinnon) bir program alır. Program bir şifre-çözücü olarak tasarlanmıştır. O gece, Hessman bir uçak kazasında ölür. Angela bu sırada elindeki diskte gizli bilgiler olduğunu keşfeder. Ancak sanal dünya, Bennett'e acı sürprizler hazırlamış durumdadır.


7) Wikileaks: Beşinci Kuvvet (2013) : 


Wikileaks'in ilk kurulduğu dönemi ve kurucuları Julian Assange ile Daniel Domscheit-Berg arasındaki ilişkiyi anlatan yapım, bir dönem tüm dünyayı sarsan bu önemli olayı tekrar gündeme taşıyor... Yolun başında Assange'ın destekçisi ve çalışma arkadaşı olan Daniel Domscheit-Berg'in bakış açısıyla Wikileaks'in ilk günlerine dönüyoruz. Bir gecede sessizce açığa vurduğu kimi gizli belgelerle tüm dünyayı yerinden oynatan Wikileaks, kendisini yaratan mimarları da aynı ölçüde meşhur etmişti. Tarihin karanlık sayfaları açığa çıktıkça ve her seferinde daha sert yankılar buldukça Berg ve Assange arasındaki anlaşmazlıklar da çığ gibi büyümektedir. Assange ve Berg arasındaki fikir ayrılıkları iki yakın arkadaşın yollarını ayırmak ve ilişkilerinde onarılmaz yaralar açmak üzeredir. 
Daniel Domscheit-Berg'in kendi kaleme aldığı kitabından uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Dreamgirls'ün yönetmeni, aynı zamanda Twilight serisinin son iki filmini de çeken Bill Condon yer alıyor. Başrollerinde ise son dönemin dikkat çeken yeteneklerinden Benedict Cumberbatch ve Daniel Brühl bulunuyor.


8) Hacker (2015) : 


Siber suç dünyasının global çapta ele alan film, izinli bir mahkum ile onun Amerikalı ve Çinli ortaklarını merkezine alıyor. Chicago’dan Los Angeles, Hong Kong ve Jakarta’ya kadar uzanan üst düzey bir siber suç ağının karanlık yüzünü beyazperdeye taşıyan filmin yapımını ve yönetmenliğini Michael Mann üstlenirken, filmin zengin oyuncu kadrosunda Chris Hemsworth, Viola Davis, Tang Wei ve Wang Leehom yer alıyor. Filmin senaryosu ise Morgan Davis Foehl ve Michael Mann ikilisine ait. 

9) Şifreciler (1992) : 


Doksanlı yıllarda bir çiple kontrol edilebilen bir dünya…Lideri Martin Bishop olan güvenlik sistemleri konusunda uzman gruba CIA’den bir teklif gelir. Grup görevi reddedince teklif bir zorunlu göreve dönüşür aksi durumda Bishop’un kimliği kamuoyuna açıklanacaktır… Yeryüzündeki tüm şifreleri çözecek bir programı ele geçirmiş olduklarını farkeden şifrecileri bir sürpriz daha beklemektedir.Hızlıizlefilm iyi seyirler diler..

10) Kod Adı Kılıçbalığı (2001) : 



Dünyanın en tehlikeli ve karizmatik ajanı Gabriel Shear (John Travolta) istediği her kılığa girebilen yetenekli birisidir. CIA tarafından korunan ve gizlenen Gabriel hükümetin kullanılmayan 6 milyar dolarlık fonunu çalma planı yapmaktadır. Bunun içinde siberuzaya dalıp çok gelişmiş güvenlik sistemlerini çözmesi gerekir. Gabriel bunun için gezegenin en iyi bilgisayar kurtlarından biri olan Stanley Jobson’ı (Hugh Jackman) bulur. Hapisten yeni çıkmış olan Stanley artık yaşamını külüstür bir karavanda, meteliksiz, yanlız ve boşandığında kaybettiği kızı Holly’den (Camryn Grimes) uzak geçirmektedir. Stanley ilk bakışta Gabriel’in teklifine sıcak bakmaz ama kızının rehin alınması üzerine, istememesine karşı bu işe başlamak zorunda kalır. Artık Gabriel’in ve onun güzel ortağı Ginger’ın (Halle Berry) dünyasına adım atan Stanley zaman ilerledikçe bu operasyondaki hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını farkeder.


11) Matrix (1999) : 




Saygın bir yazılım şirketinde çalışan Thomas Anderson (Keanu Reeves), gecelerini "Neo" adı altında program kırarak ve Matrix'i araştırarak geçirir. Esrarengiz şekilde Trinity ve Morpheus ile tanışan Neo, yaşadığı dünyanın aslında beyninde gerçekleşen bir simulasyon olduğu gerçeğini öğrendikten sonra oradan kurtarılır ve Morpheus'un önderliğindeki ekibe katılır. Neo gerçek dünyada ilk nefesini aldıktan sonra simulasyona tekrar girerek Matrix'in ne olduğunu kavrayacak ve kurtarılma nedenini öğrenerek gelişen olaylar çerçevesinde yeni kimliğini tanımaya çalışacaktır.

12) Sanal Korsan (2000) : 




Sanal Korsan, ayrıca Track Down olarak da bilinen, ünlü bilgisayar korsanı Kevin Mitnick hakkında aynı isimli kitaptan uyarlanan bir filmdir. Filmin yönetmeni Joe Chappelle'dir, filmde Skeet Ulrich ve Russell Wong rol almıştır.

Furkan

Furkan Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :

4 yorum

Write yorum
AMD
AUTHOR
27 Haziran 2016 23:57 delete

teşekkürler hocam güzel bir inceleme olmuş :)

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
28 Haziran 2016 01:44 delete

Ben DrGalaxy Elinize Sağlık teşekkür ederim

Reply
avatar
MD
AUTHOR
28 Haziran 2016 09:52 delete

Ali Bey, değerli yorumunuz için teşekkür ederiz.

Reply
avatar