16 Mayıs 2016 Pazartesi

Furkan

Cilt Bakım Önerileri


1-) Kuru cildin özellikleri nelerdir?
Mat bir görünümü vardır. Çabuk  kızarıyor. Kuru cilt banyodan sonra, özellikle soğuk ve rüzgarlı havalarda çok fazla geriliyor. Erken yaşlarda göz çevresi ve ağız çevresinde kırışıklıklar başlar.
2-) Yağlı cildin özellikleri nelerdir?
Parlak bir görünümü vardır. Burun ve yanaklarda gözenekler açık ve genellikle içleri siyah noktalarla doludur. Bu tip ciltlerde makyajın kalıcılık süresi çok kısadır ve deri çabuk sarkmaya meyillidir
3-) Karma cildin özellikleri nelerdir?
Bu tür ciltlerde genellikle alın, burun ve çene çevresi yağlı, yanaklar ve göz çevresi kurudur. Yanak bölümünde kabuklanma olurken alında sivilceler olabilir.
4-) Cilt bakımına başlama yaşı kaç?
Kişinin cilt yapısı ve ihtiyaçları doğrultusunda 18 – 20 yaşlardan itibaren düzenli olarak cilt bakımına başlanabilir. Tabii bu yaşlardaki kişilere uygulanacak ürünler tamamen doğal içerikli, temizlenmeye eğilimli ürünlerdir.
5-) Ne sıklıkta cilt bakımı yaptırılmalıdır?
İdeal cilt bakımı yaptırma süresi ayda birdir.
6-) Siyah noktalar neden oluşur?
Siyah noktalar karma ve yağlı ciltlerde oluşur. Deri altındaki yağ hücrelerinin fazla yağ salgılaması sonucu bu yağ cilt yüzeyindeki gözenekleri tıkar ve cildin hava ile teması sonucu oksidleşerek rengi koyulaşır ve siyah noktaya dönüşür.
7-) Siyah noktalar tamamen önlenebilir mi?
Düzenli cilt bakımı uygulamaları ile gözle görülür derecede azaltılabilir. Ancak tamamen önlenebilir diyemeyiz. Çünkü bunlar yağlı cildin doğal bir sonucudur.
😎 sivilceleri sıkmak doğru mudur?
Bu kesinlikle hatalı bir davranıştır. Çünkü her sivilce sıkılmaz ve sıkılmaması gerekir. Aksi takdirde ciltte leke kalmasına ya da bu sivilcelerin artmasına neden olabilir. Bu ancak uzmanlar tarafında yapılmalıdır.
9-) Göz morlukları ve şişkinlikleri neden oluşur?
Birincisi bu genetik bir durum olabilir. Diğer bir neden ise aşırı yorgunluk, uykusuzluk ve gözü aşırı yoran bilgisayardır. Ayrıca göz çevresindeki lenf sisteminin yeterince çalışmaması nedeni ile kirli kanın göz altlarında toplması ya da kan damarlarının cilt yüzeyine çok yakın olması olabilir.
10-) Göz morlukları ve şişkinlikleri nasıl önlenebilir?
• Çok fazla bilgisayar başında çalışıyor, okuyor, dikiş – nakış gibi işlerde meşgul olur, ya da araba kullanıyorsanız sık aralıklarla gözlerinizi kırpmanız, eğer direksiyon başında değilseniz her 45 dakikada bir gözlerinizi 5 dakika kapatıp dinlendirmelisiniz
• Akşam yatmadan önce ılık papatya çayı paketlerini 30 dakika boyunca göz kapaklarınıza koymanız
• Bir buz kalıbını göz altlarınızda taşımanız yararlıdır

Furkan

Furkan Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :