17 Mayıs 2016 Salı

MD

Blogger İçin Soru & Cevap Eklentisi - 2016

Blogger Soru & Cevap Eklentisi


Merhaba değerli takipçilerimiz. Bu yazımızda Blogger için soru & cevap eklentisini eklemesini anlatacağız. Baya aradım fakat blogger için soru & cevap eklentisi bulamadım. Yani kimse paylaşmamış. Benim aklıma da Google'ın Grupları geldi. Biraz beyin fırtınası ve sonuç bu.. :)


Hadi Başlayalım!

1- İlk öncelikle, Google Hesabımızla Giriş Yapmamız gerekli.

2- Yeni Grup Oluşturma.
(Resmin üzerine tıklayarak tam boyut görebilirsiniz.)
Soru-cevap sistemi oluşturmak istiyorsanız soru-cevap forumu seçeneğini seçmelisiniz. Formu doldurduktan sonra üstteki kırmızı  “Oluştur butonuna basabilirsiniz.


3- Grubun HTML Kodunu Alma 
Bilgileri eksiksiz girdiyseniz grubunuzun oluşturulduğunu belirten ve şimdi ne yapmak istediğinizi soran bir sayfayla karşılaşırsınız. Burada Grubunuzun ayarlarını özelleştirin linkine tıklayın.
(Resmin üzerine tıklayarak tam boyut görebilirsiniz.)

KOD ALMA:

(Resmin üzerine tıklayarak tam boyut görebilirsiniz.)

4-Blogger’da Soru & Cevap Sayfası Oluşturma

(Resmin üzerine tıklayarak tam boyut görebilirsiniz.)



Sayfalar > Yeni sayfa > Boş sayfa yolunu takip edin ve bir önceki adımda kopyaladığınız HTML kodlarını sayfanın HTML penceresine yapışırın. 

Bilgiteknem Soru & Cevap Alanı 

DEMO'YU GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.






MD

MD Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :