28 Şubat 2016 Pazar

MD

TÜRK DIZILERI HANGI YABANCI DIZILERDEN UYARLANMIŞTIR? GENIŞ DERLEME



Türk Dizileri Hangi Yabancı Dizilerden Uyarlanmıştır? 


Merhaba bilgi teknem okurları, bu yazımızda Türk dizileri hangi yabancı dizilerden uyarlandığını paylaşacağız. Umarım beğenirsiniz. Keyifli okumalar dilerim.


1- Suskunlar - Sleepers



Suskunlar dizisi , 1996 Yapımı Yabancı uyruklu Sleepers dizisinden uyarlama yapılmıştır. Sleepersin türkçe kavramı, " Kardeş Gibiydiler "dir.

2- Kuzey,Güney - Rich Man Poor Man




Konuları biraz farklı olsa da kuzen - güney in Kaynağı, bir zamanlara damgasını vuran yabancı bir dizidir. Dizinin adı, Rich man poor man yani Zengin ve Yoksuldur.

3- Ezel - Alexandre Dumas'nın Monte Kristo Kontu




Ezel dizisi bir diziden uyarlanmamıştır, bir kitaptan uyarlanmıştır...

4-  Umutsuz ev kadınları -  Desperate Housewives




Umutsuz ev kadınları dizisi , yabancı uyruklu bir yapım olan Desperate Housewives adlı diziden uyarlanmıştır.

5-  MUHTEŞEM YÜZYIL. - The Tudors.





Muhteşem Yüzyıl, Geçmiş tarihimizi ele alıyor fakat, Kıyafetleriyle ve özellikleriyle The Tudors dizisine göre uyarlanmıştır.


6- Küçük Sırlar - Gossip Girl



Küçük sırlar dizisi, yabancı uyruklu Gossip girl dizisine göre uyarlanmıştır...

7- Doktorlar



Yaz tatillerimizin olmazsa olmazı,bizi sıcaktan ve televizyondan bezdiren bir dizi... sanki 7/24 televizyonda yayınlanıyordu... Doktorlar dizisi , Grey's Anatomy dizisine göre uyarlandı...

8- Altın Kızlar - The Golden Girls




Altın kızlar dizisi ekranlara damgasını vuran,güzel bir diziydi tabii ki de bu dizide uyarlama.. Adından da belli olacağı gibi The Golden Girls dizisinden uyarlanmıştır.

Derlememiz burada sona ermiştir. Zaman buldukça bu tür yeni yazılarımı paylaşacağım. Derlediğimiz diziler, en çok izlenen dizilerdir.

MD

MD Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :