28 Şubat 2016 Pazar

MD

STEAM OYUNLARINDA ROBOT SES SORUNU ÇÖZÜMÜ

Merhaba arkadaşlar, son zamanlarda Counter Strike Global Offensive oyununda robotik ses sorunu yaşıyordum. Yani sesim arkadaşlara robotik olarak iletiliyordu, bazen ise sadece harf harf net olmayacak şekilde iletiliyordu.


Bu sorun ise ses kartı driverı ile birlikte kurulan yazılımın ses güçlendirmesinden kaynaklanmaktadır. Robotik ses sorununu genelde laptop kullanıcıları yaşamakta.

Robotik ses sorununu gidermek için ilk önce sağ aşağıda bulunan hoparlör simgesine sağ tıklayıp “Kayıt aygıtları” seçeneğine tıklıyoruz. 
Daha sonra karşımıza gelen penceredeki “Kayıt” sekmesine geliyoruz. Kayıt sekmesine geldikten sonra “Mikrofon” a sağ tık yapıp “özellikler” seçeneğine tıklıyoruz. 
Karşımıza tekrar sekmeleri bulunan bir pencere çıkacak ve bu pencereden “Gelişmiş” sekmesine geçiş yapıyoruz. Özel kullanım modu kısmındaki “Uygulamaların bu aygıtın öncelikli denetimini ele almasına izin ver” yazan kutucukdaki tick’i kaldırıp uygula yapıp pencereleri kapatıyoruz. 
Ayrıca eğer son pencerede “Microfon Effect” sekmesi bulunuyorsa oradaki “Mikrofon efeklerini kaldır” kutucuğunu işaretlemeyi unutmuyoruz.
Test için ise Steam>>ayarlar>>iletişim kısmında bulunan mikrofonu test et özelliğini kullanarak test yapabilirsiniz.

MD

MD Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :