15 Ocak 2016 Cuma

Furkan

Barış İçin Akademisyenler İnsiyatifinin Sitesi Hacklendi

Barış için akademisyenler insiyatifinin sitesi hacklendi

Kendisini 'YaSaRTIM' olarak adlandıran grup tarafından hacklenen internet sitesinin ana sayfasına Türk bayrağı ile tarihte kurulmuş olan 16 Türk devletinin bayrağının görüntüsü konuldu.


Site açıldığında fonda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında da kullandığı Dombra şarkısı çalıyor.

Görselin altında yer alan mesajda ise "Türkiye'ye yapılan saldırıları durdurmadığınız sürece operasyonlarımız devam edecektir. Sessiz durduk diye üzerimize gelmeyin bir konuşursak kulaklarınız patlar! İşgal değil fetih yapıyoruz!" deniyor.

YaSaRTIM adlı grup kendisini "2008'de kurulan ekimiz ezilen halkın yanında olmaya ve dünyadaki olayları hack yaparak protesto etmeye devam etmektedir. Rusya saldırılarına devam ettiği sürece operasyonlarımız devam edecek ve bitmeyecektir. Amacımız 1 Milyon Site Hack :) Öpüldünüz." sözleriyle tanımlıyor.

İlerleyen saatlerde ise barisicinakademisyenler.net sitesine girildiğinde 'Hata 403: Sunucu siteye girişe izin vermiyor' mesajı görüldü.

Erdoğan'dan sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Salı günü yaptığı açıklamada Barış İçin Akademisyenler grubunu sert bir dille eleştirmişti.

Erdoğan "Kendisine akademisyen diyen güruh devleti suçluyor. Bununla yetinmeyip yabancıları Türkiye'ye çağırıyorlar. Bunun adı mandacılıktır" demişti.

Cumhurbaşkanı imzacılardan "aydın müsveddeleri" tabiriyle bahsetmişti.

Organize suç örgütü kurup yönetmekten hüküm giymiş olan Sedat Peker ise sosyal medyada paylaştığı mesajlarla akademisyenleri tehdit etmişti.

BBC Türkçe'ye konuşan akademisyenler ise gelişmelerle ilgili 'gerekli hukuki yaptırımlara başvuracaklarını' ifade etmişlerdi.

Furkan

Furkan Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :