31 Ocak 2016 Pazar

Furkan

Anonymous Kimdir, Nedir ve Ne İş Yapar?

Anonymous siber saldırılarla gündeme gelen bir grup.  Peki bu Anonymous nedir?
İnternette çok fazla insan gezmekte ve hepsi bunun bir parçası. Anonymous bir hack grubu olmasıyla beraber arkasında kimin veya neyin olduğunu kimse bilmiyor.
Anonymous nasıl ortaya çıktı ?
Anonymous 4chan’da ortaya çıktı. 4chan internette dolaşan insanlara anonim olma seçeneği sunan bir yerdir. İnsanlar buradan anonim olarak hiçbir şeyi belli olmadan düşüncelerini paylaşabildikleri bir ortamdır. Ama Anonymous hala grubun içinde mi değil mi orası meçhul.
siber saldırı
Kimdir, Nedir ve Ne İş Yaparlar?
Son zamanlarda kendini en çok bilinen hacker gruplarından yapan Anonymous kendini internetten toplamış ve belli birinin emirleri olmadan kendi düşüncelerine gönül vermişlerdir. Anonymous Ddos saldırılarıyla kendinden çok fazla söz ettirmiştir.
Başlarda sadece eğlence için bu işin yapan grup daha sonra Scientology Klisesi’ne -insanın tanrısal bir varlık olduğuna inanan dini inanç- yaptığı saldırıyla gündeme girdi. Daha sonra gizli işlerle uğraşan ve bilgi saklayan gruplara gözünü çevirdi. Amerika, Tunus, İsrail, Uganda ve IŞİD‘e saldırdılar. Kart markaları olan PayPal, Mastercard, Visa’ya saldıran grup bir de teknoloji devi olan Sony’e saldırdı.
‘Anon’ ismini kendilerene veren grup Wikileaks ve Occupy hareketinin başlangıcında bulunuyor. Anonymous ile birlik olabileceği düşünülen 6 ülkeden bir çok insan tutuklandı. Destekçileri onlar Dijital Robin Hood ve Özgürlük Savaşçıları gibi isimlerle anıyorlar.

Furkan

Furkan Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :