5 Aralık 2015 Cumartesi

MD

Lise Devamsızlık Hakkı Ne Kadar ? Devamsızlık Nedir ?



Lise Devamsızlık Hakkı Ne Kadar ? Devamsızlık Nedir ? 




Devam-Devamsızlık ile ilgili yönetmelik

DEVAM-DEVAMSIZLIK NASIL DEĞERLENDİRİLİR?



1) Ders yılının süresi, derslerin başladığı ve kesildiği güne kadar okulun açık bulunduğu günler ile öğrencilerin törenlere katıldıkları resmi ve mahalli bayram günleri sayılarak hesaplanır. Sabah ve öğleden sonraki süreler yarımşar gün devamsızlıktan sayılır.

2) Bir ders yılı içinde toplam 10 gün okula özürsüz olarak devam etmeyen öğrenci, notları ne olursa olsun başarısız sayılır. Mazeretsiz ve Raporlu devamsızlıkların toplamı 45 günü aşamaz.(25 gün rapor kullanma hakkı vardır.)

3) Yurt içinde ve yurt dışında, bilim, tiyatro, spor, müzik, folklor ve benzeri eğitici-kültürel faaliyetlere ve bunların hazırlık çalışmalarına katılan öğrenciler, okula devam etmedikleri süre için izinli sayılır ve bu süre devamsızlıktan sayılmaz. Yurtiçindeki faaliyetlere katılan öğrencilere il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince, yurt dışındaki faaliyetlere katılan öğrencilere ise mahallin mülki idari amirliklerince izin verilir. Bu öğrencilerin başarılarının belirlenebilmesi için iki dönem notu almış olmaları gerekir.

4) Yetiştirme(tamamlama-telafi) programlarına devam zorunludur. Yetiştirme programlarına devam etmek zorunda oldukları toplam ders saatinin özürlü ve özürsüz olarak altıda biri kadar devam etmeyen öğrenciler, notları ne olursa olsun başarısız sayılırlar. 

5) Okula zamanında gelmeyen öğrenciler derse alınırlar. 1.ve 2.saate girmeyip diğer ders saatlerine giren öğrenci öğleden önce yarım gün yok yazılır. İlk derse girdiği halde 2.,3. 4. veya 5. ders saatinde mazeretsiz olarak derse girmeyen öğrenciler yarım gün yok yazılır. 6. ve 7. ders saatine girmeyenler ile 6. ders saatine girdiği halde 7.,8. veya 9.10. ders saatine mazeretsiz olarak girmeyen öğrenciler de öğleden sonra yarım gün yok yazılır. Okula geç gelme 1. ders saati için geçerlidir. 1. ders saatinden sonra okula gelen öğrenciler yarım gün yok yazılırlar. Ayrıca okulda bulunduğu halde derse girmemek ve bir derse girip diğer derse girmemek disiplin suçudur, ve Okul Disiplin Kurulunca cezalandırılır.

6) Raporun resmi veya özel sağlık kuruluşlarından usulüne göre alınmış ve mazeretin sona erdiği tarihten itibaren en geç 7 gün içinde Okul Müdürlüğüne verilmiş olması gereklidir. Özel hastaneden alınacak raporlar en az 50 yataklı hastaneden alınmış olması ve "hastanede yatak istirahati uygundur" şeklinde verilmesi durumunda geçerli olacaktır. Bu raporların ayrıca Hükümet Tabipliği tarafından onaylanması zorunludur. 

MD

MD Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :