12 Kasım 2015 Perşembe

Furkan

Kelebekler Kaç Gün Yaşar?




Genelde hepimiz kelebeğin ömrünün 1 gün olduğunu sanırız.

Fakat gerçekte bu böyle değildir. Kelebekler uçma haline gelene kadar bir çok yaşam evresinden geçerler.


1) Yumurta evresi: Dişi kelebek yumurtalarını bir bitkinin üzerine bırakır. Bırakılan yumurtalar 6-14 gün arsında olgunlaşır ve çatlar.

2) Larva Evresi: Yumurtalar çatlayınca içinden tırtıllar çıkar ve kelebeğin larva dönemi başlamaktadır. Her kelebeğin larvası farklı renkte olur. Kelebeklerin larva süreleri 3 veya 6 hafta arasındadır.

3) Pupa Evresi: Larva evresini tamamlayan tırtıl ağaç gövdeleri taş aralıkları saçak altları veya evlerin içlerine girerek emin bir yerde pupa evresine geçer. Pupa süresi 10 veya 15 gündür. Pupa evresinin son 3 veya 4 gününde kabuk şeffaflaşır kelebeğin esrarengiz renk ve desenleri yavaştan görülmeye başlar.

4) Kelebek Evresi: Pupa evresinin sonunda kelebek dışarıya çıkar . Geride boş bir kabuk kalır. Pupadan çıkan kelebeğin yaşam süresi 7 veya 10 gün arasıdır.

Yani bir kelebeğin yumurta evresinden kelebek evresine kadar olan yaşam süresi 2 veya 3 aydır. Fakat kanatlarının rengarenk olup çiçeklerin üzerine konan o harika hali ise çok az bir süredir (7 veya 10 gün arası olabilir).

Furkan

Furkan Hakkında -

Bu bir blog, internet camiasında açılmış pek çok blogtan kendini ayıran tek yönü ise okurlara güncel haberler, olaylar hakkında bilgiler vermek samimi bir anlatım ile okurlarına "Nasıl Yapılır?" içeriğinde makaleler paylaşmak ve bunun gibi pek çok içeriği reklamsız ve yalın bir anlatımlarla sizlere sunmak.

Mail adresiniz ile bloga abone olmak için :